Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Philipp Plein booket fake Kanye West til å opptre under motevisning

Motedesigner rundlurt, booket fake «Kanye West» til runway show

Kalles årets første store scam.

Internasjonale motemedier kaller det årets første store scam, og sammenlikner det – noe overdrevent – med Fyre Festival som krasjlandet noe så innmari i fjor sommer. (Tilbakeslaget for skandalefestivalen er fortsatt ikke over).

Philipp Plein med Future under en motevisning i 2017.
Philipp Plein med Future under en motevisning i 2017. Foto: Getty Images

Tidligere denne uka sendte den tyske motedesigneren Philipp Plein ut invitasjoner til mandagens FW19-visning under New York Fashion Week.

Les også: Avlyser kontroversielt Supreme-samarbeid

Det hele skulle i kjent Plein-ånd være et larger-than-life black-tie-dinner-møter-runway-show med milliardær-tema. Selve rosinen i pølsa; en opptreden av Kanye West.

Det er ikke første gang Plein har booket superstjerner til å opptre under visningene hans. Både Snoop Dogg, Fergie og Future har alle vært blant navnene på programmet.

Problemet denne gangen var bare at Kanye West selv ikke visste om gigen ettersom ingen i hans team hadde gjort bookingen.

Kona påpekte feilen

Kim Kardashian West var blant de første til å påpeke feilen. På sin Twitter-konto skrev hun onsdag som et svar til en fan som tweetet om opptredenen at nei, Kanye skal ikke opptre under noen motevisning. Det, skrev West, var bare rykter.

Mixupen var et faktum, og Pleins team så seg pent nødt til å avlyse rapperens opptreden samt komme med følgende uttalelse:

«Vi så frem til å jobbe med Kanye West, men dessverre var det en person som utga seg for å være en del av hans management som handlet uten Kanyes kjennskap og kapitalisert på et tidligere vennskap med ham. Dessverre er vi også påvirket av denne feilrepresentasjonen. Vi har vært i kontakt med Kanyes offisielle team og kommer med denne uttalelsen for å klargjøre at det ikke har vært noen forsømmelser fra noen av partene. Vi håper å samarbeide med Kanye West i fremtiden og ser frem til vårt 20-års jubileumsshow mandag kveld».

Forfalsket underskriften

Det var kjendisnettstedet TMZ som først omtalte saken. De skrev at personen som utga seg for å være en representant for Kanye West skal ha forfalsket rapperens underskrift på kontrakten.

I tillegg skal personen ha fått 900,000 dollar, rundt 7,7 millioner norske kroner, i forhåndsbetaling.

Philipp Pleins motevisning går som planlagt av stabelen under den amerikanske moteuka mandag, men altså uten den tidligere annonserte opptredenen fra Kanye West.

Hovedbilde via Getty Images.

Les også: Slakter Justin Biebers kleskolleksjon

Siste saker

Mest lest nå
Les mer