Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
karlie kloss bryllup

Motebryllupene vi husker best fra 2018

Kongelige, supermodeller og influencere.

Det kanskje mest spektakulære bryllupet av de alle i året som har gått er uten tvil prinsebryllupet i England i mai da Prins Harry giftet seg med den tidligere amerikanske skuespilleren Meghan Markle. Andre bryllup som har fått mye oppmerksomhet, særlig på sosiale medier, er supermodellen Karlie Kloss og Instagram-fenomenet og influencer Chiara Ferragni.

Dette er motebryllupene som gjorde størst inntrykk på oss i 2018:

Prins Harry og hertuginne Meghan:

Med gjester som Oprah Winfrey, Victoria og David Beckham og Amal og George Clooney, gav prins Harry og hertuginne Meghan hverandre sitt «ja» i Windsor utenfor London i mai. Dette er definintivt årets mest omtalte bryllup, mye på grunn av dramaet rundt brudens familie i forkant av bryllupet.

På bryllupsdagen valgte hertuginne Meghan to kjoler. Den første kjolen som hun hadde på seg under vielsen var signert Givenchy, mens kjole nummer to var fra den britiske designeren Stella McCartney.

Brudeparets første kyss etter vielsen. Meghan Markle i brudekjole fra Givenchy. Foto: Skjemdump Instagram @GivenchyOfficial
Brudeparets første kyss etter vielsen. Meghan Markle i brudekjole fra Givenchy. Foto: Skjemdump Instagram @GivenchyOfficial

Caroline Bille Brahe:

Den danske modellen Caroline Bille Brahe giftet seg i august med den danske kokken Frederik Bille Brahe. Caroline har gått for ledende motehus som Chanel, Dior og Valentino, mens Frederik eier flere hippe restauranter som Atelier September og Apollo Bar. Som et av Københavns kuleste motepar forventet vi ingenting annet enn et storslagent bryllup – og vi ble ikke skuffet. Bryllupet oste av bohemske vibber og både kjolen til bruden og hennes ti brudepiker var signert den danske designeren Cecilie Bahnsen.

Gifteringene og smykkene som ble brukt av bruden og brudepikene var fra den danske smykkedesigneren (og brudgommens bror) Sophie Bille Brahe.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Blant bryllupsgjestene var den tidligere supermodellen Helena Christensen og stylist og Social Zoo-grunnlegger, Pernille Teisbæk.

@sophiebillebraheltd

Emma Leth:

Den danske skuespilleren Emma Leth giftet seg i begynnelsen av juni, og på bare få timer fikk bryllupet stor oppmerksomhet på alt fra sosiale medier til internasjonale motepublikasjoner. Leth giftet seg nemlig i et helt unikt antrekk. Kjolen i blonder var gjennomsiktig, og under hadde Leth helt hvitt undertøy. I tillegg bar hun den store stråhatten og sommeren it-hatt fra Jacquemus på hodet under selve sermonien. Harper’s Bazaar skrev om bryllupet og Jacquemus delte selv flere bilder av bruden på sin egen Instagram-konto.

emma leth. dansk skuespiller
Emma Leth. @Emma_Leth

Annabel Rosendahl:

Den norske influenceren Annabel Rosendahl giftet seg med sin Petter Ravn Dossland i Italia i sommer. På bryllupsdagen sto Rosendahl hvit brud i kjole fra Otilia Brailoiu Atelier, veske fra Shrimps og pumps fra Manolo Blahnik. Også dette bryllupet fikk oppmerksomhet i Vogue som gjorde et intervju med bruden samt unike bilder – blant annet et der paret gjenskaper et fotografi av Slim Aarons.

Influencer Annabel Rosendahl
Annabel Rosendahl. @annabelrosendahl

Karlie Kloss:

I oktober giftet supermodellen Karlie Kloss seg med Joshua Kushner i New York. Vielsen skal ha vært intim og liten og det første bildet av paret ble først delt på Instagram av bruden selv. Her fikk vi se Kloss i en skreddersydd brudekjole signert erkefranske Dior.

@Karlie Kloss

Chiara Ferragni:

Det som kanskje var årets mest Instagram-vennlige bryllup, var mellom en av verdens største influencere Chiara Ferragni og rapperen Fedez. Det italienske paret inviterte til en storslagen fest over flere dager. Bruden brukte flere skreddersydde kjoler fra Dior, lokalet var pyntet med tusenvis av hvite blomster og fryverkeri dekket himmelen på nattestid.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Paret giftet seg i et palass fra 1900-tallet i Noto i Italia og gjestene som kom tilreisende fra utlandet ble flydd inn i et privatfly. Her ble de møtt av store maskoter som skulle forestille paret.

@ChiaraFerragni


Siri Tollerød:

I juni giftet den tidligere supermodellen Siri Tollerød seg med sin Martin Steffensen, som er en av gründerne bak det norske klesmerket Medium Tall.

Bryllupet ble holdt på Boen Gård i Kristiansand. Tollerød var kledd i en hvit brudekjole med blonder fra Pronovias og langt slør. Paret røpte nyheten selv på Instagram, men i etterkant var det motepublikasjonen Vogue som omtalte bryllupet med unike bilder fra den store dagen.

Siri Tollerød og Martin Steffensen. Foto @SiriTollerod
Siri Tollerød og Martin Steffensen. Foto @SiriTollerod

Hovedbilde: @KarlieKloss

Les også: Satser på norsk mote i Japan

Siste saker

Mest lest nå
Les mer