Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Mitt skjønnhetsunivers: Illustratør Samra Avdagic
Foto: Instagram/@samraav

Mitt skjønnhetsunivers: Samra Avdagic

– Fargerike eyeliners gjør susen og er sååå gøy!

Hvem er du? 

– Mitt navn er Samra, jeg jobber som grafisk designer og illustratør i SoMe-byrået Elg. På fritiden poster jeg søte, motiverende og til tider politiske illustrasjoner på Instagram hvor jeg laget mitt lille fargerike univers. Jeg er også over gjennomsnittet glad i eyeliners – i alle former og fasonger, og seff neglelakk.

Hva betyr skjønnhet for deg? 

– Skjønnhet for meg å tørre å være seg selv, tro mot seg selv og føle seg komfortabel i sin egen kropp, enten det er med eller uten sminke. You do you, boo, sier Samra Avdagic til Melk & Honning.

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg pleide ikke å være en hudpleie-rutine-type-person før men etter at jeg fikk en julekalender fra The Body Shop i gave for noen år siden ble jeg helt frelst!

– Jeg testet alle produktene og noen av de ble mine faste produkter. Jeg starter alltid dagen med å rense ansiktet med en eller annen ansiktsrens fra The Body Shop – har mange favoritter, haha. Deretter tonervann fra Lush som seriøst lukter hav og strand. Etter det setter jeg på et serum fra The Ordinary som jeg fikk anbefalt av en venninne, og så til slutt aloe vera-dagkrem fra The Body Shop og seff solkrem.

– Det er den faste rutinen min og så setter jeg på sminke etter det hvis jeg føler for. Liker lette produkter på ansiktet som gir masse fuktighet og får meg til å føle meg fresh☀️

Samra Avdagic. Foto: Instagram/@samraav

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Yasmine San Miguel

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor? 

– Mine tre fave sminkeprodukter er Gel Liner fra Bobbi Brown i sort, Telescopic Mascara fra L´Oreal og Lip Comfort Oil fra Clarins. Veldig basic men det er must haves!

– En fjerde ting…hvis jeg får lov? Fargerike eyeliners gjør susen og er sååå gøy! Hvis du ikke tør å gå med en crazy farge, så kan jeg tipse om at hvit eyeliner. Det er veldig enkelt og basic, men får øynene dine til å poppe mye mer enn en sort eyeliner – men med en liten twist!

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

–  Oooh «holy grail»-produkt er så vanskelig, men en life changer for min del var Urban Decay sin Eyeshadow Primer Potion. Altså: Bruker du den så sitter øyesminken som et skudd hele dagen, trust me! Den må man ha. Jeg bruker den under alle eyelinere og øyenskygger. Vet ikke hva jeg hadde gjort uten den!

Når vi først er inne på det: Hva er dine aller beste tips for å naile eyeliner-looks?

– Ha minst mulig på øyelokket. Fjern alt av krem, concealer og annet før du legger på Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Jeg er ikke så glad i liquid eyeliners, for jeg føler ikke at jeg har så bra kontroll når jeg legger de på. Cream eller gel-liners er gull!

– Jeg er veldig glad i Kryolan sine cream eyeliners i alle farger og jeg bruker eyelinerpenselen til Bobbi Brown for å påføre de. Tips: Bruk en skrå, flat liten børste for å legge på øyenskygge på toppen av lineren. Da får man en sterkere farger til å poppe mer + at eyelineren sitter bedre på! Hvis man ikke har fargerike eyeliners, så er et tips å bare bruke øyenskygge. Bruk en tynn børste for å få mest mulig eyeliner-wing.

– Ikke vær redd for å gå cray-cray med farger og former, og se på masse inspo-videoer på Instagram og TikTok!

Mitt skjønnhetsunivers: Samra Avdagic
Samra Avdagic. Foto: Instagram/@samraav

Hva er din signaturparfyme? 

– Signaturparfymen min er Libre fra YSL. Begynte å bruke den etter at jeg fikk den i gave av pappa. Han så nemlig at Dua Lipa var med i reklamen og jeg er TIDENES Dua Lipa-fan (les: selverklært Norges største Dua Lipa-fan) Så søtt! Elsker den.

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Mitt beste skjønnhetstips er å drikke vann, få nok søvn og ta av sminken før du legger deg. Og å være snill mot deg selv og kroppen din. Skulle ønske jeg fulgte disse rådene selv, haha, men det er faktisk superviktig.

– Har du et bra grunnlag så er du good to go, enten du velger å bruke masse sminke, lite sminke eller ikke noe sminke. Og ikke rør øyenbrynene dine, haha.

Hvilken skjønnhetstrend håper du vi er litt ferdig med nå?

– Håper egentlig at trender med å se «snatched» ut dør ut. Ser at det florerer av sminkevideoer på TikTok hvor folk er obsessed med å se snatched ut. At det ser litt ut som om de har tatt en facelift eller strammet opp ansiktet sitt.

– Jeg vet ikke hvorfor dette er så populært og jeg føler det bare adder mer usikkerhet og urealistiske skjønnhetsidealer blant unge. Jeg så en TikTok-trend hvor «snatched passport makeup» var en greie. Just don’t. 

 Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende? 

Samra Avdagic. Foto: Instagram/@samraav

– Hahaha, det er et godt spørsmål. Uff, jo, kom på en ting nå. Jeg bleket barten min (yes da, sør-europeiske gener<3) en gang på videregående med et produkt som hadde gått ut på dato.

– Jeg fikk en heeeeftig allergisk reaksjon, så hele overleppen min var rød og hovnet opp. I tillegg så skulle jeg på date den dagen, haha. Husk å få med dere utløpsdato på ansiktsprodukter, folkens. 

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? 

– Skal jeg være helt ærlig syns jeg det er litt skummelt med noen av dagen skjønnhetsidealer på grunn av sosiale medier. Vi blir eksponert for veldig mye uten av vi ønsker det. Det er gøy å se på kreative og morsomme sminkevideoer på TikTok og Instagram, men det er også mye der som gjør meg og sikkert mange andre usikre.

– Sminke kan gjøre så mye med utseende uten at det faktisk er så obvious for andre at man har på seg sminke. Man ser nærmest retusjert ut og det syns jeg kan være litt skummelt. Når man ser hvordan folk kan få ansiktet til å se smalere ut, nesen mindre, leppene større og så videre med bare noen få sminkehacks, er det fascinerende OG creepy. Det at dette er hverdagssminken for mange gjør det litt skummelg og kanskje farlig…

– Men alså, you do you. Så lenge man er fornøyd med det som er under sminken og lar det skinne i ny og ne<3

Les også: Slik tilpasser du hudpleierutinen din til høsten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer