Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Artisten Dagny

Skjønnhet er subjektivt og omfavner mangt og meget. I Melk & Honnings spalte snakker vi med ulike mennesker om deres forhold til skjønnhet med tanke på dagens ideal, og produktene de benytter seg av for å føle seg litt skjønnere.

Denne uken har vi snakket med artisten Dagny som skal spille under H&M Loves music 3. juni.

Du kan melde deg på her. 

 

–Da jeg var ung var jeg alltid to hoder høyere enn alle de andre jentene og hadde stor føtter, store hofter og ingen pupper. Nå, når jeg har blitt eldre, gir jeg mer faen.

Du har 5 minutter foran speilet før du må løpe ut om morgenen. Hva gjør du? 

– Jeg vasker ansiktet, tar på fuktighetskrem og pusser tennene. Om jeg rekker det sminker jeg øyenbrynene eller tar på rød leppestift, da føler jeg meg litt freshere med én gang. Jeg har blitt ekspert på å sminke meg på toget.

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine? 
– Søsteren min er makeup-artist og passer på at jeg tar bedre vare på huden min nå. Jeg bruker Clarins One Step Gentle Exfoliating Cleanser når jeg har fjernet sminken på kvelden. Så bruker jeg en intens fuktighetskrem fra Clinique. Jeg har tørr hud og påfører av og til Makeup Forever sin Skin Booster før jeg legger sminken på morgenen. Ellers funker vann og kokosnøttolje som bare det!

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest? 

  1. Excessive Lash Arresting Volume Mascara fra Make Up Forever. Å finne rett mascara kan være vanskelig. Etter å ha prøvd en haug, har jeg funnet en som virkelig gir den effekten jeg ønsker.
  2. Matt rød «Ruby Woo» leppestift fra Mac.
    Matte leppestift generelt altså. Men denne har vært en favoritt i år.
  3. Smashbox sin Insta-Matte Lipstick Transformer. Gjør alle lipglosser og leppestifter matte
  4. Makeup Geek øyenskygger. Jeg har et Z palett med selvvalgte Makeup Geek single pans. De er så gode på pigment og rimelig i pris.
  5. Benefit Porefessional. Primer som får huden til å se jevn og smooth ut når du tar på foundation.
Les også
Gisele Bündchen åpner opp om traumatiserende Alexander McQueen-visning

Mange er redde for å bli rynkete – hva gjør du for å holde deg ung og fresh?
– Om noe, så sover jeg godt! Utover det tenker jeg ikke noe særlig på det. Å eldres er helt naturlig og jeg kan ikke stoppe det, så derfor gidder jeg ikke bli opphengt i å prøve og unngå rynkene. Jeg har en godt balansert livsstil hvor jeg spiser variert. Jeg elsker å være i solen, og vil aldri bli hun som har paraply på en solskinnsdag – da får jeg heller tåle noen rynker.

Hva er din signaturparfyme?
– Dolce & Gabbana nr 3. Den er så god og frisk!

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?
– Jeg ELSKER Oil Therapy Baume av Biotherm og bruker den på hele kroppen etter jeg dusjer.

Hva er det rareste jeg har gjort når det kommer til utseende?
– Jeg vet ikke hvor rart det er, men noen skulle stanset oss når vi plukket øyenbrynene våre til bittesmå streker på midten av 2000-tallet. Eek.

Bilde av Dagny sin favorittparfyme

Hva legger du i ordet skjønnhet? 
– Når noen sier ordet «skjønnhet» er det fort at tankene går til magasinforsider og bilder av modeller med perfekt hud, hvite tenner og langt, tykt hår, akkompagnert med overskrifter om hvordan man kan oppnå samtlige. Det er synd at vi, gjennom blant annet reklame og retusjering, får slike assosiasjoner med ordet. For meg er skjønnhet så mangt; men det er faktisk sjeldent basert på utseende. Det er glimt i øyet, sjarm, humor og god energi.

Les også
Slik var Italia-bryllupet til Kourtney Kardashian og Travis Barker

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva frustrerer deg mest og har vært den største kampen du har måtte ta med deg selv? Hva har forandret seg i løpet av årene?
– Det som frustrerer meg mest er det enorme presset på å passe inn i dette «skjønnhetsidealet». Det finnes ikke noe skjønnhetsideal – hvem er det som skal bestemme det? Hva folk anser som skjønnhet varierer fra person til person. Jeg tenker at det viktigste er at vi begynner å akseptere at folk er og ser forskjellige ut. Da jeg var ung var jeg alltid to hodet høyere enn alle de andre jentene og hadde stor føtter, store hofter og ingen pupper. Nå, når jeg har blitt eldre, gir jeg mer faen. Nå er jeg ikke så opptatt av verken dagens skjønnhetsideal eller hva andre bedømmer som skjønnhet. Nå er jeg mest opptatt av hva jeg selv anser som skjønnhet, uavhengig av om det anses som sært eller normalt. Også aksepterer jeg at andre liker noe annet, variasjon er spennende!

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Pernille Juvodden, Mitt skjønnhetsunivers: Fredrik Austad og Mitt skjønnhetsunivers: Chioma Anugweje

Siste saker

Mest lest nå
Les mer