Mitt skjønnhetsunivers: Chioma Anugweje

Skjønnhet er subjektivt og omfavner mangt og meget. I Melk & Honnings nye spalte snakker vi med ulike mennesker om deres forhold til skjønnhet med tanke på dagens ideal, og produktene de benytter seg av for å føle seg litt skjønnere.

Denne uken har vi snakket med beautyblogger og insta-personlighet Chioma Anugweje.


Du har 5 minutter foran speilet før du må løpe ut om morgenen – hva gjør du?

Jeg prøver å legge så god base som mulig, og så gjør jeg resten av sminken min på bussen eller t-banen. Lol.

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine?

Hvis jeg skal gå all inn, bruker jeg en del produkter! Disse er mine favoritt hudpleieprodukter den siste tiden:

Bilde av skjønnhetsprodukt-favorittene til Chioma Anugweje

Elizabeth Arden | Prevage® City Smart with DNA Repair Complex. En veldig god ansiktskrem som blant annet skal beskytte huden mot miljøskader, hemme dannelsen av tette porer, den er skånsom, god mot huden og gir fuktighet og gjør den myk.

Clarisonic | Mia Fit. En helt herlig rensemaskin som er snill mot huden og renser den fort og effektivt. Denne bruker jeg morgen og kveld.

La Mer | The Renewal Oil. En utrolig god «eliksir-olje» som jeg bruker i ansiktet og på kroppen. Den er blant annet med på å forbedre kollagenproduksjonen i huden og gjør den myk. Denne bruker jeg før jeg skal legge meg. 

La Prairie | Cellular Swiss Ice Crystal Cream. En fantastisk ansiktskrem som er med på å bekjempe miljøskadene huden får hver dag, den er med på å stramme huden mens den samtidig gir den fukt og holder den myk. Denne bruker jeg både som dagkrem og nattkrem.

Lancome | Energie de Vie The Smoothing & Plumping Pearly Lotion. En god fuktighetsgivende lotion som inneholder oljer som er med på å styrke huden og holde den myk å fuktig. Denne bruker jeg etter toner.

Urban Decay | Quickfix Hydracharge Prep Spray. En fuktighetsgivende spray som skal preppe huden før du påfører sminken. Den føles veldig god på huden, og kan også brukes over sminken for å gi huden fuktighet og glød. Kan også brukes uten sminke, om du bare vi gi huden fuktighet å glød. Denne bruker jeg når som helst når jeg har lyst til å gi huden ekstra fuktighet.

Biotherm | Biosource Purifying Cleansing Milk. Jeg elsker denne sminkefjerneren! Jeg er en person som bruker mye sminke og denne fjerner sminken effektiv, og er skånsom mot huden og øynene.

Bobbi Brown | Hydrating Face Tonic. Den er perfekt til å bruke etter at man fjerner sminken. En toner lukker porene du «åpent» mens du fjernet sminken din.  Denne er med på å balansere huden, gjøre den myk å gi den fuktighet. Denne bruker jeg etter jeg har renset huden.

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest?

Bilde av sminkefavorittene til Chioma Anugweje

NYX Cosmetics | Sweet Cheeks Blush Palette. Er veldig bra og pigmentert. Paletten inneholder 8 farger og er perfekt til å ta med på reise fordi den inneholder alle blush-farger du trenger. Et bonus er at du også kan bruke fargene som øyenskygge.

Beautyblender. Den gjør at sminken legger seg bedre i ansiktet! Husk å fukt den for å få best resultat når du påfører produktet.

MAC Cosmetics | Upward Black Mascara. Jeg har ikke så lange vipper, men denne maskaraen gjør vippene mine superfine.

L’Oréal Paris | Super Liner Perfect Slim. Dette er min favoritt feltpen eyeliner! Den er lett å holde å jobbe med, den gir et veldig svart resultat og har lang holdbarhet.

Guerlain | L’Or Primer. En veldig god primer som gir huden en fin og naturlig glød. Den gjør at sminken sitter lenger og inneholder gullpartikler som er med på å gi huden fukt og å stamme den opp.

Mange er redd for å bli rynkete – hva gjør du for å holde deg ung og fresh? 

Jeg passer på å bruke gode hudpleieprodukter – som man kan se av favorittene min. Porene dine gråter hver gang du legger deg med sminke, så det er veldig viktig å fjerne sminke hver kveld. Og husk å drikk mye vann!

Hva er din signaturparfyme?

Hmm, jeg er så heldig at jeg får teste mange ulike parfymer. Men jeg er veldig glad i Yves Saint Laurent sin Black Opium serie.

Hva er ditt «holy grail» produkt som ALLE bør skaffe seg?

Urban Decay Concealer i fire ulike nyanser
Urban Decay concealer

Hmm, for et vanskelig spørsmål! Men det må nok være Urban Decay sin Naked Skin Weightless Complete Coverage Concealer. Fordi det er et utrolig bra produkt med super dekkevne som kommer i mange farger, noe som gjør at jeg kan bruke den til å conceale, contoure og highlighte. Jeg kan også bruke den som foundation for den saks skyld. Concealeren er pigmentert, har lang holdbarhet og er lett å jobbe med.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

Hmm, jeg har nok bare gjort de klassiske «feilene». Jeg nappet øyenbryn altfor hardt på ungdomsskolen og var veldig «bronze-looking» på videregående. Jeg brukte mye solpudder for å si det sånn.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva har vært den største kampen du har måttet ta med deg selv? Har det forandret seg i løpet av årene?

Hvis man ser på nesten alle norske blader og instagram-profilene deres er ikke mennesker med min hudfarge en del av dagens skjønnhetsideal engang. Jeg er ubetydelig. De sier sikkert ikke at jeg er det, men bevisene er jo der.

Den største kampen jeg har måtte ta med meg selv er å være trygg på mitt eget utseende, når man bor i et samfunn der man er en minoritet. Det kan av og til være litt vanskelig. Noen ganger har man bare lyst til å være en i mengden. Sånn tenkte jeg før, nå er jeg veldig trygg hvem jeg er og hvordan jeg ser ut. Det hadde vært veldig hyggelig å se flere etnisiteter representert i norske blader eller på plattformene deres i sosiale medier, men jeg har kommet til det punktet at jeg synes det er helt greit at de ikke gjør det. Jeg er ganske over å liksom «måtte» be om sånne ting, fordi jeg opplever at de ikke bryr seg. De har hørt det før og kommer garantert til å høre det igjen, fordi de faktisk kunne brukt flere forskjellige type mennesker i bladene/sosiale mediekanalene deres.

Hva legger du i ordet skjønnhet?

At beauty is in the eye of the beholder! <3 Ikke la noen fortelle deg noe annet!

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Fredrik Austad