Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Fredrik Austad

Skjønnhet er subjektivt og omfavner mangt og meget. I Melk & Honnings nye spalte snakker vi med ulike mennesker om deres forhold til skjønnhet med tanke på dagens ideal, og produktene de benytter seg av for å føle seg litt skjønnere.

Denne uken har vi snakket med markedskonsulent for SOFI, fotograf, skribent, og insta-personlighet Fredrik Austad.

 

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva frustrerer deg mest?

– Dagens skjønnhetsideal er betraktelig mer inkluderende enn det var for noen få år tilbake. Vi feirer mangfoldet av alle mennesker på tross av kjønn, rase, form og farge. Dette gjenspeiles i alt fra kampanjer for store motehus til reklamefilmer for hverdagsartikler. I dag kan det være fellende for et merke å unnlate å vise at de representerer et mangfold av etnisiteter i modellstaben deres , mens det for noen tiår tilbake var mer sjeldent å se andre enn hvite vestlige (eller russiske) jenter på catwalken. Hvis det er noe som frustrerer meg, er det trangen mange har til å kritisere mennesker som ikke matcher deres eget syn på hva et skjønnhetsideal skal være. I dag skal alle ha en utrolig sterk mening om hva som er for smalt og hva som er for bredt, og i mange diskusjoner forsvinner viktige poenger som selvaksept og et sunt kroppsbilde.

Du har 5 minutter foran speilet før du må løpe ut om morgenen – hva gjør du?

– Det skjer faktisk ganske ofte… at jeg bare har 5 minutter om morgenen. Jeg bruker alltid en ansiktsrens før jeg tilfører huden fuktighet med en krem og/eller olje, fikser håret, dekker til blå ringer under øynene med concealer, og sprayer på et lag med parfyme. OG PUSSER TENNENE.

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine?

– Jeg er VELDIG opptatt av hudpleie og bruker for det meste produkter fra Exuviance og Elisabeth Arden Prevage. Man skal helst ikke blande for mye, men disse to har jeg funnet ut fungerer fint sammen for  huden min.

– Om morgenen bruker jeg først Cleansing Creme fra Exuviance for å gjøre huden ren, før jeg følger opp med en skin-booster fra Arden som heter Superstart. Den er en fin booster for å få maksimal effekt ut av produktene dine.

– Videre er det viktig med fuktighet, og her bruker jeg Multi-Protective Day Creme SPF 20 fra Exuviance, og avslutter med City Smart fra Elisabeth Arden. Den inneholder solbeskyttelse, som er et MUST (se neste spørsmål) 😉

– På kvelden fjerner jeg urenheter med en rens eller en skrubb, og bruker ALLTID  Deep Hydration Treatment fra Exuviance som er en maske man kan sove med. Huden er supersoft når jeg våkner! Denne bruker jeg også etter en lang natt på klubben, for da har huden en tendens til å være ganske tørr. Har også lenge vært fan av Anti-Aging serumet fra Elizabeth Arden Prevage, som er et produkt jeg har brukt lenge og som jeg kan stå inne for. Målet mitt er å være 24 for alltid ;).

** Hot tips hvis du har dårlig tid er noen pads fra Exuviance som du har under øyne i 10 minutter. Perfekt om ønsker å se fresh ut før en date 😉

Er du redd for å bli rynkete – hva gjør du for å holde deg ung og fresh?

– Ja, jeg er redd for å bli rynkete, det er en ærlig sak. Jeg renser ansiktet mitt morgen og kveld, bruker kremer og serum(les forrige svar), og foreløpig ser det ut til å gå bra. Jeg er fortsatt bare 24 år, men skal ikke legge skjul på at jeg sikkert trenger litt ekstra hjelp når jeg bikker 30.

– Det beste tipset er selvfølgelig søvn, trening og et sunt kosthold (oppfyller selv bare ett av disse punktene), men noe som er UTROLIG viktig å huske er produkter med solfaktor. Solen er din beste venn, men også din verste fiende. Selv om det er overskyet blir du fortsatt utsatt for stråler som er kreftfremkallende og som gir deg rynker, så plis vær smart å bruk sol-produkter. Selv har en liten tube som heter City Smart fra Arden med solbeskyttelse.

Hva er din signaturparfyme?

– 1996 fra Byredo.

Hva er ditt «holy grail» produkt?

– Masken fra Exuviance som jeg nevnte tidligere: ”Deep Hydration Treatment”. Denne sover jeg med hver dag, og hvis jeg er ekstra tørr om vinteren bruker jeg den også på dagtid. Føler meg freeeesh.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Hehe en gang sov jeg med en halv kilo rå torskegalle bundet rundt ansiktet, for det skulle gjøre huden fresh og ung. Da jeg våknet hadde jeg røde merker i hele ansiktet på grunn av allergi, og stinket fisk i to dager!!! Neida. Det var kødd. Har ikke gjort noe spesielt nevneverdig.

Hva legger du i ordet skjønnhet?

– Ahhh, skjønnhet kan være så mangt 😉 Det er jo supervanskelig å svare på! Alle mine venner er skjønnheter, den kalde drinken i min venstre hånd smaker ganske skjønt, mens den deilige musikken strømmer ut av høyttaleren på klubben en fredagskveld.

 

Bilder: Fredrik Austad privat

Siste saker

Mest lest nå
Les mer