Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde av Pernille Juvodden

Mitt skjønnhetsunivers: Pernille Juvodden

Skjønnhet er subjektivt og omfavner mangt og meget. I Melk & Honnings spalte snakker vi med ulike mennesker om deres forhold til skjønnhet med tanke på dagens ideal, og produktene de benytter seg av for å føle seg litt skjønnere.

Denne uken har vi snakket med Elle-blogger og modell Pernille Juvodden.

– Jeg har tidligere selv vært i et miljø som gjorde presset hardt og tankegangen min usunn. Derfor tar jeg sterkt avstand fra kroppspress.

Du har 5 minutter foran speilet før du må løpe ut om morgenen – hva gjør du? 

 – Setter håret i en stram dott, pusser tennene, renser huden med min faste ZO Obagi rutine, tar på litt concealer på eventuelle urenheter og mørke ringer. Jeg kan fint gå uten sminke en hel dag, men det er viktig for meg å føle meg ren og fresh! Parfyme er helt klart et must-have før jeg løper ut døren. 

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine? 

 – Jeg har holdt på med ZO Obagi en stund og er nå i en fase hvor jeg tester ut litt nye tilskudd i familien da huden min er i endring nå som det er værskifte. Produktene som har vært lengst i ZO- familien er Hydrating Cleanser som jeg bruker morgen og kveld. Exfoliating Polish annenhver dag, Te-pads Acne pore treatment morgen & kveld, deretter Daily Power Defense som både strammer opp og gir godt med fukt. Solfaktor er også en super viktig del av rutinen min, og der er Oclipse Sun Spray SPF50 en favoritt. 

 – To andre saker som jeg tester ut om dagen er Sulfur Masque som er en blå maske jeg påfører på utbrudd som jeg sover med over natten. Det samme med Invisapeel som er en peelingmaske som jeg har på om natten et par ganger i uken.

Bilde av produktene i Obagi-serien

Obagi-produkter

Bilde av Pernilles nyeste Obagi-produkter

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest?

 – Jeg har funnet ut at sminke ikke trenger å være dyrt for at det skal være bra. Jeg har testet det dyre og det billige og har funnet noen favoritter som har blitt gjengangere i sminkepungen. 

Lift Me Up Foundation fra Jan Thomas Studio. Denne gir en såå fin glød, har bra dekkevne, ikke for tykk og holder lenge. 

Mineralize Skinfinish powder fra MAC. Lett og dekkende pudder. Perfekt for å matte ned utover dagen, men gir likevel et naturlig og lett resultat. 

Couture Palette Scandal Collection fra YSL. Freshe gyldne øyenskygger som går like mye med til hverdag som fest. Love it!

Lip Pencil I fargen «Whirl» fra MAC. Jordfarger er noe som er fint til den gyldne huden min, og derfor er lepper i en deilig nude/brun tone noe jeg må ha hver dag. Liplineren fra MAC holder lenge og blir ikke tørr. Jeg foretrekker en god lipgloss over. 

Infaillible Blush Pain fra L’oréal Paris. Jeg har med tiden begynt å like Creme blush og synes fargene i paletten fra L’oreal er super fine. Disse er ikke helt kremkonsistens, men de er superfine å blande med hverandre. De kan virke litt voldsomme ved første øyekast, men er utrolig fine på. 

Mange er redd for å bli rynkete – hva gjør du for å holde deg ung og fresh? 

 – Rynker er helt klart noe de fleste gruer seg til at skal dukke opp, så vi får se hvor ille jeg tar det den dagen de banker på døren. Jeg prøver å forebygge med gode produkter, rent kosthold, masse vann og vitaminer. Jeg drikker også sjeldent alkohol og kaffe, så dette er noe jeg tror vil bidra i en positiv retning. Jeg tar heller aldri solarium og bruker solfaktor selv når jeg sitter inne i stuen. 

Hva er din signaturparfyme?

 – Jeg bruker parfyme etter dagshumøret og har en hel hylle full så jeg kan velge og vrake. Jeg er en stor fan av herreparfymer og synes det er dødssexy på kvinner om du finner den rette. Storfavoritten nå er Mon Guerlain som er et samarbeid med Angelina Jolie for Guerlain. 

Pernille Juvodden sin favorittparfyme

Guerlain-parfyme

Original Mineral hårprodukter

Hva er ditt «holy grail» produkt som ALLE burde skaffe seg? 

 – Her må jeg nevne mitt «holy grail» favorittmerke innen hårpleie, for jeg kan ikke leve uten hårproduktene mine fra Original Mineral. Rett og slett fordi jeg har prøvd alt og får kraftige reaksjoner av det meste som er til hår. Produktene fra Original Mineral er organiske fra Australia og det var frisøren min Miriam Andresen som introduserte meg for de. Endelig har jeg funnet produkter som er lett å bruke, lukter himmelsk og som ikke etterlater seg en blodig hodebunn(!!). Det å vaske håret har rett og slett blitt skikkelig gøy.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

 – Hmm.. Jeg har gjort mye rart gjennom tiden. Det verste må kanskje være den tiden hvor jeg eksperimenterte med bleking på farget mørkt hår i veldig ung alder. Ellers så må det være den klassiske overnapping av øyenbryn…

Hva legger du i ordet skjønnhet?

 – Skjønnhet for meg er når et menneske møter meg med varme og et smil. Ingenting er bedre enn imøtekommende mennesker som er interessert i å møte deg med et åpent sinn. Det er skjønnhet for meg. Personlighet fremfor alt. 

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva frustrerer deg mest og har vært den største kampen du har måttet ta med deg selv? Har det forandret seg i løpet av årene?

 – Helt ærlig så vet jeg ikke hva dagens skjønnhetsideal er. Det er så mange idealer der ute for tiden at jeg blir helt forvirret. Derfor prøver jeg å unngå situasjoner og plattformer som får meg til å tenke for mye. Jeg har tidligere selv vært i et miljø som gjorde presset hardt og tankegangen min usunn. Derfor tar jeg sterkt avstand fra kroppspress og den slags, men jeg er veldig stolt av meg selv og den jeg er. For meg er en sunn kropp det viktigste, det er helt klart, og jeg kommer alltid til å gjøre det jeg kan for å være den beste versjonen av meg selv. Med årene har jeg lært meg å fokusere på det jeg liker ved meg selv, og det har gjort en stor forskjell for meg. Lykke-barometeret mitt har skutt til værs og fokuset mitt er på helt andre ting som er mye viktigere.

 – Jeg har som alle andre dårlige dager, men jeg tar ansvar for hva jeg vil utsette meg selv for i stedet for å skylde på alle andre influencers der ute. Det er kanskje det jeg synes at er mest trist når det kommer til skjønnhetsideal-debatten, alle skylder på alle andre i stedet for å ta egne valg om hva de vil se og «omgås». Om noen velger å ta en neseoperasjon så utgjør ikke det noe forskjell for meg personlig, og jeg føler heller ikke press til å gjøre det samme. Så for meg handler alt om egne valg og være trygg i egne sko.  

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Fredrik Austad og Mitt skjønnhetsunivers: Chioma Anugweje

Siste saker

Mest lest nå
Les mer