Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
festivaltips
Foto: Instagram @oyafestivalen

Melk & Honnings beste festivaltips

Hva er vel norsk sommer uten festivaler?

Festivalsommeren er her for fult, og endelig kan vi hoppe og danse sammen til god musikk utendørs. Enten det er i øspøs og regn med møkk langt oppover leggene, eller i strålende sol og med knallrød nese.

Ingenting slår stemningen på festival – det er noe helt eget med den. Og alle er på festival med samme ønske – å nyte god musikk og kose seg.

Flere festivaler er allerede i gang, og de kommende ukene og utover sommeren er det en rekke festivaler som står for tur. I juli er det store festivaler som Stavern og Slottsfjell som trekker tusenvis folk, før vi har Øyafestivalen som fyller Tøyenparken i starten av august.

Vi elsker norsk festivalsommer. Selv med sommer og ferie kan det bli hektisk mellom slagene. Derfor er det lurt å planlegge litt i forkant av festivalen. Vi har laget en liste med ting som er viktig å huske på.

Her kommer Melks beste festivaltips:

Gjør deg kjent med området

Nå har de fleste festivaler en nettside eller Instagram-konto som du kan gå gjennom før du skal på selve festivalen. Der har de ofte delt et kart med en god oversikt over festivalområdet. Gjør deg godt kjent med det i forkant, så du kan bevege deg rundt på festivalen med full kontroll. Det er ofte greit å vite veien fra konsert til do, eller eventuelt fra baren til do, hvis du velger å ta det så langt.

Solkrem

Et godt festivaltips (og det kanskje aller viktigste) er å alltid ha på seg solkrem, for ofte tar solen mer enn man aner. Ha solkrem med deg overalt så du lett kan smøre deg inn utover dagen – og kan være den som stiller opp med solkrem for andre.

Solbriller

Alltid safe å ha med seg et par kul solbriller hvis du skulle stå med sola rett i ansiktet på konsert. Enten du går for raske briller eller Y2K briller, vil det tilføre festivallooken det lille ekstra. Unngå store solhatter som kan ødelegge utsikten for de bak deg.

Regnponcho

I Norge vet man aldri hvordan været blir. En liten regnponcho får plass i veska, og er grei å dra frem hvis skyene skulle føle for å gråte litt.

Strøm på telefonen

Som regel er det mange folk på en festival og fort gjort å miste en eller flere venner i folkemengden. Sørg for å ha nok strøm på telefonen slik at du er lett å få tak i hvis dere skulle miste hverandre. Hvis du vet at du er en person som tar mange bilder under festivalen og bruker den mye, så ta med en powerbank for sikkerhets skyld.

Gode sko

Det blir ofte mye ståing og gåing på festival. Gå for et par gode sko, som du vet at du kan holde ut hele dagen i. I dag finnes det så mange kule og behagelige sko og sneakers, så det må ikke være joggeskoene dine du må bruke.

Gnagsårplaster

Hvis du foretrekker å lide for skjønnheten og for eksempel velger et par hæler eller går for et par nye sko for anledningen, så pakk med gnagsårplaster. Det er kjedelig å halte bak vennegjengen, så vær forberedt med plaster i baggen.

Jakke eller genser til sene kvelder

Selv om det er god temperatur på dagen, så blir det garantert kaldere utover kvelden når solen går ned. Et bra festivaltips er å sørge for å ha med en jakke eller genser som du kan ta på deg når temperaturen synker.

Engangskamera

Et koselig festivaltips er å forevige minnene fra sommerens festivaler med et engangskamera, eller et annen type kamera med filmrull. Passer seg bra på Insta og på veggen hjemme. Hvor morsomt er det vel ikke å printe ut bildene og se tilbake på alle bildene du hadde glemt at du tok?

Følg festivalen på Insta

De fleste festivaler har nå egne Instagram-kontoer hvor de legger ut siste nytt og litt behind the scenes- bilder. Følg festivalen på Instagram for å holde deg oppdatert på arrangementet og for å se om det blir noen endringer i planene underveis.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Øyafestivalen (@oyafestivalen)

Les også: Er dette sommerens store trend?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer