Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Er Peekaboo-hair sommerens store strend?
Foto: Gotham/GC Images

Er Peekaboo-hair sommerens store trend?

Nok en trend fra 2000-tallet vender tilbake.

Vi blir ikke lenger overrasket når trender fra tidligere tiår sniker seg inn i trendbildet igjen. Om vi liker de er en annen sak. Monogram-vesker og Diors ikoniske «saddle bag» er to eksempler på trender fra 2000-tallet som er blitt gjenopplivet. Men det er ikke bare trender på klær- og tilbehørfronten som folk legger sin elsk på igjen. Også på hårfronten ser vi dette.

I fjor var det en layered-frisyre á la Rachel Green i Friends folk ville ha – nå er det såkalt Peekaboo-hair som trender.

Den 2000-tallsinspirerte hårtrenden går rett og slett ut på at den nederste og øverste delen av håret er farget i to forskjellige farger.

På den måten blir den nederste fargen mer diskré, men likevel nokså synlig.

Ifølge Bustle skal Miley Cyrus ha litt av æren for at denne trenden nå tar av, etter at hun dukket opp med svart og blondt hår for noen måneder tilbake.

Nettstedet skriver videre at Google-søket etter «tofarget hår» skal ha økt med 733 prosent samme uke som stjernen dukket opp med denne frisyren. Søk etter «Miley Cyrus-hår» skal imidlertid ha økt med 393 prosent.

Bustle har snakket med hårfarger Richy Kandasamy, som forteller at det mest vanlige er å ha sin naturlige hårfarge øverst med lyse toner, slik at den andre fargen fungerer som et tilbehør som synes når håret settes opp. Men det er likevel kun fantasien som setter grenser for denne trenden.

Les også
Melk & Honnings beste festivaltips

– Denne trenden kan bringes til live på så mange forskjellige måter. Det handler om å tilføre kontraster til din naturlige hårfarge, enten det er lekne nyanser eller svarte og hvite toner, sier han til nettstedet.

En rekke kjendiser digget denne hårfrisyren på 2000-tallet.

Du har helt sikkert sett denne trenden før. Stjerner som Christina Aguilera, Avril Lavigne og Shakira har alle gått for denne frisyren tidligere – med ulike fargekombinasjoner.

Shakira hadde i likhet med Miley Cyrus blondt hår øverst, med et hint av sort under. Christina Aguilera gikk for en variant med ikke bare to, men tre farger – blondt øverst, og deretter rødt og sort.

Men det er ikke bare Miley Cyrus som tar denne hårtrenden tilbake. Også den britiske artisten Dua Lipa har testet ut denne hårfrisyren de siste årene. Hun valgte riktignok en litt annen variant enn de andre, med en knæsj rød farge øverst og sort under.

Les også: Denne nostalgiske trenden gjør comeback i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer