Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Leyna Bloom skriver historie som den første ikke-hvite transmodellen i Sports Illustrated sitt badedraktnummer
Leyna Bloom i Sports Illustrated sitt badedraktnummer. (Foto via Instagram @leynabloom)

Leyna Bloom er den første ikke-hvite transpersonen i Sports Illustrated noensinne

– Jeg fremmer noe som har manglet i verden.

Verden er heldigvis i endring, og så sent som i fjor var brasilianske Valentina Sampaio den første transpersonen noensinne til å pryde sidene i amerikanske Sports Illustrated.

Deres årlige badedraktutgave har vært et springbrett for noen av verdens fremste modeller slik som Heidi Klum, Tyra Banks og Ashley Graham. Men har også blitt kritisert heftig for å fronte urealistiske skjønnhetsidealer.

De siste par årene har Sports Illustrated dog hengt med i svingene.

De har blant annet satt plus-size modell Graham, hijabkledde Halima Aden og 46 år gamle Klum på coveret. Tidligere i år var plus size-modellen Hunter McGrady på forsiden av magasinet som deres mest curvy modell noensinne.

Les også: Norsk-somaliske Ceval uten en tråd på motecover

Nå er det Leyna Bloom som skriver historie som den første ikke-hvite transpersonen i Sport Illustrated sin badedraktutgave.

Det signaliserer magasinets fortsatte engasjement for sosiale spørsmål, mener New York Times som skriver at dette for Bloom er en plattform for både aktivisme og videre representasjon.

– Da vi gjorde shooten, sa jeg: Ikke noen bikinier, ingen stringtruser, ikke noe nakenhet. Jeg skulle ha på en one piece, det er det jeg er mest komfortabel i, sier hun til avisen.

Hun forteller at hun håper leserne vil se at hennes autonomi og anatomi er vakker, og at man kan bli respektert, verdsatt og elsket uavhengig av kroppsform, seksualitet og hudfargen.

– Jeg fremmer noe som har manglet i verden: transskjønnhet i alle former og størrelser. Jeg representerer det filippinske, det svarte, jeg representerer mennesker som har vært innvandrere – for dem er jeg er verktøy for endring.

Les også
Derfor er Devon Ross motebransjens nye yndling

Den svarte og filippinske modellen, skuespillerne og aktivisten vokste opp i Chicago i USA. Hun var den første åpne transmodellen på catwalken under New York Fashion Week og den første ikke-hvite transpersonen til å pryde sidene i Vogue India, skriver CBS News. Hun har også tidligere gått på catwalken for Tommy Hilfiger og figurert i kampanjer for H&M og Levi’s.

Leyna Bloom på catwalken for Tommy Hilfiger for to år siden i Paris. (Foto via Instagram @leynabloom)

Les også: – Fint å vise at samfunnet ikke bare er for høye og slanke damer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer