Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Hunter McGrady for Sports Illustrated Swimsuit. (Foto: Instagram @huntermcgrady)

Hunter McGrady er Sports Illustrated sin mest curvy modell noensinne

– Å snakke om kropp og høyde er så kjedelig.

Motebransjen er i stadig endring. Dagens forbrukere er ikke redde for å kreve endringer og forbedringer når det kommer til miljø, etikk, mangfold – og kropp. Flere såkalte plus size-modeller har gjort det bra, som for eksempel Ashley Graham og Tess Holiday. Og flere skal det bli!

Den amerikanske plus size-modellen Hunter McGrady er anglivelig «Sports Illustrateds mest curvy modell noen sinne». Hunter, som er halvt islandsk, brenner for kroppspositivitet og er svært aktiv som kroppsaktivist.

– Jeg sier alltid «Roma ble ikke bygget på én dag, og det blir heller ikke selvtillit», sier hun til Story & Rain.

Halvt islandske Hunter McGrady er angivelig den mest curvy Sports Illustrated-modellen noen sinne. (Foto: Instagram @huntermcgrady)

Folk spør meg ofte, «Hva er hemmeligheten bak selvtillit, hva er oppskriften?» Det er ingen. Jeg har fremdeles dårlige dager. For å være ærlig, er i dag en av dem. I går var også en sånn dag, hvor alt du vil gjøre er bare å ligge rundt, hvor du ikke vil fikse de tingene du må gjøre. Du føler deg ikke så bra med deg selv. Det er OK å ha slike dager.

I følge henne er selvtillit en prosess man må jobbe evig med, men som resulterer i noe vakkert. Det finnes ingen suksessoppskrift, men hun hyller holdninger hjemmefra. Nærmere bestemt fra sin islandske modell-mor Brynja Sverrisdottir.

Mamma gjorde aldri kroppen min til et tema. Aldri. Hun feiret den alltid, forteller McGrady.

– Hun er islandsk. Vi er veldig komfortable med hvem vi er i kroppene våre. Hun pleide alltid si, og sier fremdeles, «Å snakke om kroppen og høyden din er så kjedelig. Det er det minst interessante å snakke om. Det er det minst interessante ved deg». Det er tankegangen jeg vokste opp med. Heldigvis.

Plus size-modellen Hunter McGrady brenner for kroppspositivisme. (Foto: Instagram @huntermcgrady)

Brynja Sverrisdottir var modell på 80- og 90-tallet. Hun var blant annet en av Valentinos muses, og jobbet også for blant annet Escada og Yves Saint Laurent. I dag driver den tidligere modellen smykkemerket Embracing Faith, som hun lanserte like før årtusenskiftet. Vogue kan fortelle at blant annet Donna Karan og David Beckham har brukt smykkene hennes.

McGrady nøyer seg ikke bare med å utfordre industrien muntlig. I 2020 samarbeidet hun med merket QVC om å lage kleslinjen All Worthy med størrelser fra XXS og opp til 5X. Hun viste også stolt frem kropp hun kalte for «karantene-kroppen» sin på Instagram-profilen i april 2020. Der oppfordret hun folk til å vise omsorg overfor seg selv mens de var i isolasjon. Hennes flere hundre tusen følgere var generøse med liker-knappen.

–Industrien endrer seg sakte

Det er nesten fire år siden 27-åringen dukket opp i Sports Illustrateds bikiniutgve for første gang. McGrady har fått erfare at det fremdeles eksisterer myter og fordommer rundt plus size-modellers kropp og vaner. Hun bruker gjerne stemmen sin for å bryte ned disse. Til den konservative nyhetskanalen Fox News har hun tidligere fortalt at mange tenker plus size-modeller ikke trener, og bare henger rundt hjemme. At de kan spise hva enn de vil.

– Dette er absolutt ikke tilfellet. Jeg trener med treneren min, og jeg trener daglig. Folk har så lenge assosiert større størrelser med noe usunt. Sannheten er at jeg er sunnere nå enn jeg noen sinne har vært i mitt liv. Dette er et stigma som må endres, sier McGrady.

Hun innrømmer at hun fremdeles kan føle på et press fra industrien om å gå ned i vekt.

Men jeg tror folk har skjønt at jeg ikke kommer til å endre meg for dem. Jeg holder fast ved mitt. Jeg er den jeg er og jeg forandrer meg ikke for noen.

Hunter McGrady for Sports Illustrated Swimsuit. (Foto: Instagram @huntermcgrady)

Til E! News forteller hun at hun synes industrien endrer seg veldig sakte.

– Jeg tror mange ønsker å reportere at industrien har endret seg raskt og at vi ser voldsomt vekst, men sannheten er at det går sakte, sier hun.

Jeg bor i New York City og har fremdeles ikke muligheten til å gå på shopping i SoHo eller 5th Avenue fordi ingen av butikkene der fører størrelsen min. Jeg har bare et utvalg butikker jeg kan shoppe hos på nett.

Kroppsaktivisten og modellen McGrady fatter ikke hvorfor det fremdeles er slik. Hun stiller spørsmål ved hvorfor bransjen ikke henvender seg til kvinner i ulike størrelser, noe som resulterer i at de mister både kunder og penger.

– Mote har ingen størrelse. Mote har ingen alder. Mote er for alle.

Les også: Jeg er så lei av å snakke om et urealistisk skjønnhetsideal

Siste saker

Mest lest nå
Les mer