Oliviero Toscani står bak flere av de kontroversielle kampanjene for Benetton. Nå får han sparken.

Fotograf Oliviero Toscani står blant annet bak Benetton sin Unhate-kampanje

Legendarisk fotograf får sparken etter kontroversielle uttalelser

Står bak noen av tidenes mest minneverdige reklamekampanjer.

I 2018 kollapset en firefelts motorveibro i utkanten av Genova i Italia. 43 personer omkom i det som er den verste broulykken i Europa på flere tiår.

I et radiointervju nylig vekker fotograf Oliviero Toscani, mannen bak de til tider svært kontroversielle kampanjene for Benetton på 90-tallet, oppsikt med sine kommentarer om brokollapsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå kutter Benetton alle bånd med motefotografen, som siden 2017 har fungert som kreativ direktør for den italienske kleskjeden.

Oliviero Toscani får sparken i Benetton etter kontroversielle uttalelser.
Oliviero Toscani får sparken i Benetton etter kontroversielle uttalelser. Foto: Rosdiana Ciaravolo/Getty Images

Les også: Slik påvirker virusfrykten motebransjen

I en uttalelse fra Benetton heter det at kleskjeden og styreleder Luciano Benetton tar avstand fra Toscanis kommentarer, skriver New York Times.

Benetton eier aksjemajoriteten i Atlantia, holding-selskapet som kontrollerer Autostrada per l’Italia, det private selskapet som har ansvaret for å vedlikeholde Italias motorveier.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Hvem bryr seg om at en bro kollapset?» sier Toscani i intervjuet.

«Menneskene som mistet livet, for eksempel», parerer programlederen.

«Denne saken interesserer meg ikke», konkluderer 77-åringen.

I et senere intervju har Toscani beklaget hendelsen, og i en Twitter-post hevder han at kommentarene er tatt ut av kontekst.

Hendelsen har fått nettet til å koke med hashtaggen #ANointeressa og #Wecare som sprer seg i sosiale medier. Det samme gjør en oppfordring til boikott av Benetton.

Benetton-familien har tidligere fått kritikk for hvordan de håndterte brokollapsen tilbake i 2018. De ventet i to dager med å komme med en respons som til slutt kom via familiens holdning-selskap Edizione.

Klok av skade reagerte nå familien raskt etter Toscanis kommentarer, og kort tid etter kom uttalelsen fra Benetton-gruppen om at de ikke vil fortsette å jobbe med den italienske motefotografen og kreative direktøren.

Les også: Kim Kardashian hyller #MeToo-ofre, men jobber med fotograf anklaget for seksuell trakassering