Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kjenner du til dette nye concealer-trikset?
Foto: TikTok @sarah_wolak

Har du fått med deg dette nye concealer-trikset?

– Fint for de som ikke er makeup-artister.

Tik Tok er blitt stedet der trender oppstår og får bein å gå på. Og det kan handle om nesten hva som helst; livsstil, mat, helse, interiør, reising, mote eller beauty.

Bare de siste månedene har hårfrisyren til it-influencer Mathilda Djerf, nesespray som selvbruning og ansiktsmaske under armene vært blant tingene som har gått viralt.

For ikke å glemme såkalt «slugging», som er en annen skjønnhetsrelatert hack som har tatt av i det siste. Med et tykt lag vaselin i fjeset før leggetid er målet her å beholde mest mulig fuktighet over natten. I prosessen ender man med å se ut som en slimete snegle – en slug altså.

Nå er det et helt nytt concealer-triks som trender på Tik Tok.

Les også: Dette blir årets hårtrender

Inspirert av det såkalte tracing-filteret på appen, har folk begynt å bruke concealer for å få samme effekt.

Dette gjøres ved at man påfører concealer som en uavbrutt linje fra tinningen til under øyet, nedover neseryggen, over leppen og bortover under kinnbeinet, tilbake til under haken og motsatt vei opp på andre siden av fjeset. Deretter bruker man en makeup-svamp for å blende inn det hele.

Livsstilsnettstedet Popsugar mener det var TikTok-influenceren Sarah Wolak som først var ute med dette.

– Jeg skjønte at jeg trengte å komme opp med min egen teknikk og begynte å studere mitt eget ansikt for å finne ut hva som så best ut på meg. I stedet for å gjemme min naturlige benbygning, ville jeg fremheve og omfavne den, forteller hun i et intervju med magasinet Allure.

Her viser hun hvordan hun gjør concealer-trikset:

Les også
M&H Storbyguide: Barcelona

Ifølge Popsugars redaktør, som også har prøvd det samme trikset, ga det kinnbena hennes et «umiddelbart løft». Hun mener likevel ikke det helt kan erstatte vanlig konturering med mørkere og lysere toner.

Ønsker man å teste denne metoden trenger man en concealer med en applikator som har en børste eller svamp på enden og konsistensen bør være mest mulig myk og kremete. Når man blender inn produktet bør man dytte svampen forsiktig mot huden, fremfor å dra den rundt eller lage sirkler.

Allure kaller det for «abstrakt maling». De mener det likevel kun er for de som er vant til å ha mye makeup på huden.

– Dette concealer-trikset fungerer fint som en steg-for-steg guide som er lett å huske for de som ikke er makeup-artister. Det er perfekt om man går for en festlook, men det er verdt å merke seg at man bruker ganske mye concealer i prosessen, forteller makeup-artisten de har snakket med.

Les også: Euphoria lanserer makeup

Siste saker

Mest lest nå
Les mer