Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Alle drømmer om lokkene til Matilda! (Foto: Instagram @matildadjerf)

Dette blir årets hårtrender

Vi har tatt en prat med ekspertene om hvordan håret skal styles, klippes og farges dette året her.

I likhet med motetrender som endres, gjør hårtrender det også. Nye trender med nye navn oppstår, samtidig som man ser enkelte ting komme igjen og igjen.

Nå som vi fremdeles er tidlig i 2022, er tiden inne for å se hva som gjelder på hårfronten i år.

Eirik Thorsen er kreativ leder for Adam og Eva, og Agnes Gulbrandsen er grunnlegger og eier av Gevir.

De to hårekspertene har delt sine tanker om hva som er årets hårtrender, hvilke ting vi kan legge bak oss og deres personlige favoritter.

Les også: Beautytrender ekspertene tror vil prege 2022

– Vi vil uten tvil se noen av de samme trendene som i fjor, men samtidig kommer det mange nye hårtrender med «nye» navn. Realiteten er likevel at det ofte bare er en liten forandring fra en trend man så forrige sesong, forteller Eirik Thorsen til Melk & Honning.

Han forteller at boben alltid er in. Den varianten vi kommer til å se mest av nå er 90-tallets «Mid-length blunt cut bob». Dette er en bob som er klippet rett av og lengden befinner seg mellom kjevebeinet og skuldrene.

– Dette er en klipp som passer for alle hårtykkelser og teksturer.

Thorsen legger til at for de med langt hår er det fortsatt oppklippet som gjelder.

Her henter vi inspirasjon fra 90-tallet, og «The Rachel» kan fortsatt brukes som inspirasjon. De som ønsker en mer rocka variant kan se til 70-tallet og «The Shag».

– 80-tallets «Mullet» er fortsatt trending for de som er ekstra vågale. Denne looken kan gjøres mer kommersiell ved å ikke ha ekstreme forskjeller mellom det korteste og lengste håret. Business in the front and party in the back.

Han mener vi også vil se «The Mixie» som en av årets hårtrender. Det er en frisyre som er en hybrid av «The Mullet» (hokey) og en «Pixie» (helt kort frisyre); en kort frisyre med lengder og softhet ut mot sidene og nakke.

Les også
M&H toppliste: Julepynt

– «The Bixie» vil vi også se mer av. Det er en kombinasjon av en BOB og en Pixie. «The Bixie» har en definert ytterkant, men er veldig oppklippet slik at en får mye tekstur og bevegelse, legger han til.      

– Er du en av de heldige som har krøller eller teksturert hår? Bruk det til de fulle! 3D-curls er trending, og ved hjelp av stylingprodukter, rett påføringsteknikk og tørkemetode kan du style krøllene dine slik at de er markerte, definerte, frizz-fri og skinnende blanke, forteller han Thorsen.

Når det gjelder farging av hår mener Thorsen at vi vil fortsette å se Balayage og stripeteknikker i motebildet.

– Gjerne med fokus på spill og dimensjoner. En annen trend vi vil se mer av er en jevn farge fra bunn til spiss. Enten en varm eller kjølig sjokoladefarge, naturlig kobber eller gylden blonde.

– For afroteksturert hår vil jeg faktisk si at kunnskap er det som trender: Bra klipp og riktige stylingteknikker.

– Her gjelder det å finne en flink frisør som er trygg på denne hårtypen, og som kan gi tips og råd om hvordan få afroen til å skinne.

Thorsen sier at hvis han må velge en favorittlook synes han at «The Bixie» er hot på rette personen – med en dyp brunfarge, med varme eller kjølige undertoner alt etter hva personen kler.

Agnes Gulbrandsen hos Gevir mener også at ulike varianter av boben vil prege årets hårtrender.

– «The boy bob» ser vi over alt på trendsettere, modeller og skuespillere. Den er vakker og får frem hals og benstruktur som kjeveparti og kinnben, sier hun til Melk & Honning.

– Flere og flere ønsker seg også «New-gen shag». Vi så den i trendbildet i fjor, men nå er det langt flere som lar lokkene falle. Det spås også at «The Mixie» som er en blanding av en pixie og en new-gen shag er på vei inn i trend bildet. Miley Cyrus har vært front figur for klippen lenge, sier Gulbrandsen. 

– Lengre frisyrer skal ha tydelig oppklipte lengder og lange tunge pannelugger eller såkalt «Cascading», som er er tynnere strimlede pannelugger. Lengre frisyrer er enten rettet ut med rettetang eller bølgete 80-talls hår.

Les også
19 SPM: Lisa Alexandra

– Baum un Pferdgarten, Altuzarra,Lanvin og Rick Owens er blant de som viste «wet look». Det så vi mye av i fjor. Vi elsker det våte stylede håret og blir aldri lei, forteller hun.

Gulbrandsen sier at fargene dette året skal være varmere og dypere i bruntonene. Håret skal se se dyrt og sunt ut. «Expensive brunette» er et utrykk som gjerne brukes nå. Rød toner skal gå mot kobber og blonde mot kalde toner.

Når det gjelder afrostrukturert hår så elsket Gulbrandsen det store håret Guido stylet for Vogue sitt cover med Naomi Campbell. Hun sier vi at ser mye naturlig afro på catwalken. Store bantu knuter er en gjenganger, med også lange lange vakre fletter som vi så hos Proenza Schouler og Erdem.

– Babyhårene skal fremdeles legges i vakre kreasjoner ved hårfestet. De blonde dreadsene til Fka Twigs tror jeg også vi vil se mer av. Hun er en stor trendsetter på skjønnhet – og nå tror jeg juveler på tennene er den neste store skjønnhetstrenden på vei, legger Gulbrandsen til.

Tik Tok, Instagram og andre plattformer har mye å si for hårtrendene, mener Gulbrandsen.

– Vi ser alltid trendene på catwalken og i det redaksjonelle, deretter hos trendsettere og til slutt hos folket. Mange av oss benytter disse kanalene for inspirasjon. Men nå benytter frisører de også for teknikk og kurs. Sosiale medier er viktige – og for oss i skjønnhetsbransjen. 

Gulbrandsen sier hun har mange favoritter blant trendene, men det helt rette, sunne håret sett hos Chanel, Stella McCartney og Versace og toppene hos Nensi Dojaka er blant favorittene.

Les også
Finn tid til deg selv med Timma

– Og det trendy hodeplagget denne sommeren blir skjerf. De kan styles på mange forskjellige måter, samt at det beskytter håret ditt i solen, legger Gulbrandsen til. 

Les også: Dette blir de største interiørtrendene i 2022 ifølge ekspertene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer