Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Se Kim Jones’ første kolleksjon for Dior Homme her

Danske prins Nikolai blant modellene.

Tidligere i år kom nyheten om at Kris Van Assche gir seg som sjefdesigner for Dior Homme etter elleve år. Samtidig begynte ryktene å gå om at Kim Jones ville erstatte ham, noe som ble bekreftet av det franske motehuset få dager senere.

Den britiske designeren var fram til nylig herredesigner for Louis Vuitton, og blant annet ansvarlig for det mye omtalte og hypede samarbeidet mellom det franske motehuset og Supreme.

Les også: Her er Virgil Ablohs Louis Vuitton-debut

– Jeg beundrer Jones’ kreative visjon som kombinerer moderne kultur med en nytolkning av den helt spesielle historien og alle reglene et motehus har. Jeg er trygg på at han kommer til å rekreere dette universet også inne hos Dior, og skape elegante og utvilsomt moderne klær, uttalte Pietri Beccari, CEO for Dior, til WWD da nyheten først ble sluppet.

Vogues moteskribent Luke Leitch forsøkte i mars å synse om «Hvor Kim Jones vil ta Dior». Der påpeker han blant annet hvor revolusjonerende Hedi Slimane – herredesigner for Dior mellom 2000 0g 2007 – var for merket og herremote generelt, og at Kris Van Assche i stor grad har respektert fundamentet Slimane la. Leitch skriver også om Jones’ tydelige røde tråd i kolleksjonene for Louis Vuitton, nemlig reise, og at det er trolig at han kommer til å fortsette med tydelig tematiske, kuraterte kolleksjoner slik som det.

Under det britiske prinsebryllupet i slutten av mai fikk vi en overraskende smakebit på hva Jones’ ville levere. David Beckham bar nemlig Dior Homme, i form av en moderne variant av sjaketten med hvit skjorte og grå vest samt brune skinnsko og lommeur i gull.

Både WWD og The New York Times var i studioet i går for å sniktitte på kolleksjonen. De kunne avsløre at det var en fargerik og tidvis mønstrete affære –  for eksempel med motehusets ikoniske bie, nå tolket i en moderne versjon av kunstneren KAWS. Jones selv kunne også avkrefte at han ville lage noe liknende Slimanes dresser, og at han vil at Dior skal «se skikkelig dyrt ut.»

Lørdag fikk vi endelig se hele kolleksjonen. Visningen ble holdt i La Garde Republicaine i Paris under den franske herremoteuka, med en gigantisk KAWS BFF-skulptur i senter av catwalken. Artisten Diplo hadde laget miksen modellene gikk til.

Danske prins Nikolai, som i det siste har gjort suksess som modell, åpnet visningen. På sin egen Instagram skrev Kim Jones «Look one on danish prince Nikolai. One for my mother who was Danish. RIP».

Her er høydepunktene: 

Bilder: via Vogue.com

Les også: Vi streamer live fra Hermès’ herrevisning i Paris

Siste saker

Mest lest nå
Les mer