Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via YouGov

Er det over og ut for Topshop?

Har lagt ned alle sine skandinaviske butikker.

Topshop var lenge et selvsagt stoppested for mange nordmenn på shoppingtur til London, og senere også København.

Men i likhet med det øvrige retail-markedet har også den en gang så populære britiske kleskjeden begynt å slite kraftig.

I mai i fjor ble det kjent at Topshop var i ferd med å legge ned alle sine amerikanske butikker. Samtidig så de seg nødt til å søke om konkursbeskyttelse.

De begrunnet det hele med et utfordrende marked, konkurranse fra netthandel og skiftende handlemønster fra deres kundegruppe. Siden den gang har de måttet legge ned en haug av butikker over hele Storbrittania.

Nå er også Topshop i København lagt ned.

Les også: Topshop velger to norske artister til å fronte sin nye kampanje

Da Melk & Honning var på plass under moteuka i den danske hovedstaden forrige uke var nemlig lokalet den britiske kleskjeden pleide å holde til i på Strøget tømt, lukket og låst.

Her lå Topshop i Strøget i København tidligere. Nå står lokalet tomt. Foto: Melk & Honning.

«Topshop i Strøget i København stengte fredag 20. desember 2019, da leiekontrakten utløp», skriver Cassandra Robinson-Brown, global PR-sjef for Arcadia Group som eier Topshop, i en e-post til Melk & Honning.

«Men Danmark er fremdeles et viktig marked for oss, så kundene kan fortsette å shoppe via vår nettbutikk», fortsetter hun.

Det betyr at det ikke lenger finnes noen Topshop-butikker i Skandinavia. Allerede i 2015 stengte kjeden sine tre butikker i Sverige.

At administrerende direktør for Arcadia Group Philip Green ble anklaget for seksuell trakassering for to år siden, har nok heller ikke hjulpet på.

Ifølge de fornærmede, som alle sammen skal være tidligere ansatte i Arcadia, skal han i etterkant ha betalt ofrene for å holde munn om det. I forbindelse med #metoo valgte de likevel å stå frem med sine historier.

Les også
Den britiske kleskjeden Topshop er tilbake

Les også: Nå går denne Sex & The City-favoritten mot konkurs

Siste saker

Mest lest nå
Les mer