Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
kleskjeden topshop. foto getty images

Topshop legger ned alle butikkene i USA

– Tøff, men nødvendig beslutning.

Retail er ingen lek om dagen. Og det er ikke bare her hjemme at en rekke aktører har fått kjenne butikkdøden på kroppen.

Den britiske gigantkjeden Topshop annonserer nå at de planlegger å stenge alle sine 11 butikker i USA.

Søkte konkursbeskyttelse

Det er London-baserte Arcadia Group som eier Topshop i tillegg til en rekke andre britiske kleskjeder som Miss Selfridge og Dorothy Perkins. De begrunner USA-exiten med et utfordrende marked, konkurranse fra netthandel og skiftende handlemønster fra deres kundegruppe. Det skriver CNN.

– På bakgrunn av utfordrende salgssteder, endret forbrukeradferd og stadig økende konkurranse fra netthandel, har vi sett på alle strategiske muligheter for å returnere konsernet til en stabil finansiell plattform, sier Ian Grabiner, adiminstrerende direktør i Arcadia Group i en uttalelse.

– Dette har vært en tøff, men nødvendig beslutning for selskapet.

CNN skriver at Arcadia Group i forrige uke søkte om konkursbeskyttelse. Her førte de opp eiendeler på 53 millioner dollar, og en total gjeld på 179 millioner dollar.

Anklaget for seksuell trakassering

Også Topshop-eier Philip Green har vært i hardt vær. Han ble i fjor høst anklaget for å i lang tid ha bedrevet seksuell trakassering og betalt ofrene for å holde munn om det.

Kort tid etter anklagene mot Green kom til overflaten ble det kjent at Beyoncé ville kjøpe tilbake merket Ivy Park som tidligere var under paraplyen hos Arcadia Group.

I dag har Topshop butikker i New York, Los Angeles, Atlanta, Las Vegas, San Diego, Chicago, Houston og Miami. Kjeden har foreløpig ikke sagt noe om når de vil stenge butikkene. De skal visstnok fortsette å levere til USA via netthandel.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Det ryktes lenge at Topshop skulle åpne i Norge, men kleskjeden skal ikke ha funnet egnede lokaler. Topshop har butikker i Stockholm og København i tillegg til land som Frankrike, England, Tyskland, Spania, Polen og Nederland.

Hovedbilde: Getty Images

Les også: Nå åpner Ganni sine første butikker i USA

Siste saker

Mest lest nå
Les mer