Her er H&Ms nye gjestedesigner

For første gang samarbeider den svenske klesgiganten med en couture-designer.

Tradisjonen tro er det til høsten klart for en ny runde med gjestedesignersamarbeid hos H&M. Slik har det vært siden 2004 da nå avdøde Karl Lagerfeld var første gjestedesigner ut for den svenske klesgiganten.

Under Amfar-gallaen i Cannes torsdag avslørte H&M at det er Giambattista Valli med Giambattista, populært kalt Giamba, Valli i spissen som er årets gjestedesigner.

https://www.instagram.com/p/Bx0BvU8CBwT/

– Jeg er så spent på dette samarbeidet. H&M gir meg muligheten til å dele min hyllest til skjønnheten med et enda bredere publikum. Målet er å spre min forkjærlighet for det vakre og å bli en del av alles ‘happy moments’ – å kunne bidra til å skape kjærlighetshistorier i hele verden, sier Giambattista Valli i en uttalelse.

– Mesteren av couture

På plass var både Kendall Jenner, Chiara Ferragni, Bianca Brandolini, Chris Lee, H.E.R. og Ross Lynch – alle kledd i Giambattista Vallis design for H&M.

Også Ann-Sofie Johansson, kreativ rådgiver i H&M, var tilstede under Amfar-gallaen da nyheten om det neste gjestedesignersamarbeidet ble sluppet torsdag.

– Vi er kjempeglade for samarbeidet med Giambattista Valli. Han er uten tvil mesteren av haute couture, og han har et spesielt talent for å skape en minneverdig silhuett. Det å få tilby hans signaturplagg til kundene våre er en drøm som har gått i oppfyllelse. Vi gleder oss til å se hvordan de tar imot denne vakre kolleksjonen.

Pre-drop

Annonseringen av årets gjestedesigner kommer vel et halvår før kolleksjonen dropper i butikk.

Men for første gang introduserer den svenske klesgiganten et pre-drop ganske så umiddelbart etter annonsering. Allerede 25. mai blir nemlig plaggene som ble vist på den røde løperen i Cannes tilgjengelig i utvalgte butikker og online. Hovedkolleksjonen dropper først 7. november.

Dette er Giambattista Valli

Giambattista Valli er født og oppvokst i Roma, Italia.

Inspirert av sin hjemby, sine røtter, den italienske modernistiske filmregissøren Michelangelo Antonionis filmer og ikke minst fransk mote tolket gjennom Yves Saint Laurent og moteillustratør René Gruaus skisser, fulgte Valli drømmen om å bli designer da han tok sin utdanning ved design- og moteskolen Istituto Europeo di Design i Roma i 1986.

Året etter tok han et kurs i illustrasjon ved Central St. Martins i London. Tilbake i Italia jobbet han for Roberto Capucci, og ble som hans assistent introdusert for haute couture-kunsten. I 1990 ble Valli hentet inn av Fendi-familien som senior designer for deres Fendissime-linje med fokus på prêt-à-porter. I 1995 flyttet Valli til Milano der han ble senior designer for Krizia. To år senere fulgte han drømmer og flyttet til Paris der han møtte Emanuel Ungaro. Sammen ledet de den franske motedesignerens studio frem til 2001 da Valli ble utnevnt til kreativ leder for husets prêt-à-porter- og tilbehørslinje samt underlinjen Ungaro Fever.

Et par år senere lanserte Valli sin første egne kolleksjon, og i mars 2005 holdt han sin første solo-visning i Paris. Med det var Giambattista Valli født – først som et ready-to-wear-hus. Det var nemlig ikke før seks år senere at Valli viste sin første haute couture-kolleksjon og ti år senere ready-to-wear-linjen Giamba.

Fra 2008 til 2017 var Valli også kreativ leder ved Gamma Rouge – en linje han skapte og designet for Moncler.

I dag sitter Valli selv på majoriteten av aksjene i Giambattista Valli Paris. I 2017 inngikk Pinault-familiens Artémis og Maison Valli et samarbeid der Artémis nå eier deler av aksjene i det italienske motehuset.

I dag omfatter Giambattista Vallis univers både prêt-à-porter, haute couture og accessories, og huset er kjent for sin glamorøse og sofistikerte design med navn som blant andre Penelope Cruz, Amal Clooney, Sarah Jessica Parker, Jessica Biel, Natalie Portman, Diane Kruger, Halle Berry, Zoe Saldana, Julianne Moore og Brooke Shields på kundelisten.

Med gjestedesignersamarbeidet går Giambattista Valli i fotsporene til designere og motehus som Alexander Wang, Versace, Isabel Marant, Erdem og nå sist Jeremy Scott for Moschino som alle har gjort mer eller mindre suksessfulle gjestedesignersamarbeid med H&M. Samarbeidet med H&M er det første av sitt slag for Valli. Det er også første gang Valli designer herreklær.

Hovedbilde via Harper’s Bazaar.

Les også: Melk & Honning tok tempen på H&M x Moschino da kolleksjonen droppet i butikk