Dette er den nye sjefsredaktøren i britiske Vogue

I dag ble det annonsert at Edward Enninful skal bli sjefsredaktør hos britiske Vogue.

Det ble klart i januar at Alexandra Schulman som har sittet i sjefsstolen i 25 år skulle tre av. Enninful blir den første mannlige sjefsredaktøren i motemagasinets 100 år historie.

– Jeg er glad for å meddele at Edward skal bli sjefsredaktør i Britiske Vogue fra og med 1. august 2017. Edward er en av de mest talentfulle og dyktige moteredaktørene i verden, sier Jonathan Newhouse som er konsernsjef i Condé Nast International i en pressemelding.

Foto: @edwardenninful

Enninful er født i Ghana, men oppvokst i London. Han startet karrieren sin som modell i tenårene, men fikk en fot innenfor hos I-D Magazine hvor han etter et kort stund ble moteredaktør bare som 18-åring.

Enninful går fra stillingen som kreativ leder i W Magazine. Han har ved flere anledninger vært et  frisk pust i magasinene han jobber med. Da han kom inn i W Magazine i 2011, bidro han til å øke omsetningen deres betydelig. Han stod for magasinets mer risikable forsider, slik som Kate Moss utkledd som nonne i 2012 og Nicki Minaj som fransk prostituert fra 1800-tallet i 2011.

Før han gikk til W Magazine bidro han både til amerikanske og italienske Vogue. I 2008 stod han i spissen for «the black issue» som kun figurerte svarte modeller slik som Jordan Dunn og Naomi Campbell. Utgaven ble så suksessfull at Condé Nast måtte printe 40 000 nye kopier. Enninful stylet også den italienske utgaven av magasinets cover som fokuserte på «plus size»-modeller i 2011. Han ble tildelt OBE (Den britiske imperieordenen), som gir belønning for sivil og militær innsats, i fjor for hans bidrag til en mer mangfoldig motebransje.

 

Les også: Anerkjent motejournalist er død