Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Høydepunktene fra Copenhagen Fashion Week

Moteukene kommer som perler på en lang snor i disse dager. Rett etter Stockholm Fashion Week takket for seg tidligere denne uken stod København for tur.

Copenhagen Fashion Week huser visningene til noen av de mest kjente skandinaviske merkene. Vi har samlet høydepunktene:

 

Astrid Andersen

Designeren Astrid Andersen er født i Danmark, men er utdannet på Royal College of Art i London. Nå er hun basert i både København og London. Herrevisningen ble vist over dammen, mens damevisningen var i hjembyen under Copenhagen Fashion Week. Andersen sin visjon er å smelte sammen sport- og luksusverden. Kolleksjonen som ble vist var fylt av samme spor som på herrevisningen. Velour var et gjennomgående tema, fargene burgunder, mørk blå og gul dominerte og det var flere etniske elementer.

 

By Malene Birger

By Malene Birger er et av de ledende danske merkene – og et naturlig høydepunkt. Denne sesongen fortsatte Christina Exsteen, kreativ leder, å utforske moderne femininitet. Inspirasjonen for kolleksjonen var Michelle Pfeiffer i filmen «Scarface» fordi hun både er fryktløs og sexy. Kolleksjonen mikser det sporty med luksuriøse materialer slik som slike og pels – og en haug med glitter.

Ganni

Høstkolleksjonen til Ganni er kalt «Love Society». Hovedinspirasjonen til kreativ leder Ditte Reffstrup er den politiske uroen i verden, som hun da svarer med en kolleksjon fylt med kjærlighet og som oppfordrer til å skape dialog og samhold. Kolleksjon er glad og leken med flere referanser til 90-talls grunge.

 

 

Freya Dalsjø

Den danske designeren Freya Dalsjø viste sin AW17-kolleksjon til soundtracket ‘I’m Your Lady’ – Celine Dion. Catwalken var fylt med dekonstruerte dresser, kjoleskjorter og skjorter, samt overdeler med brede skuldre og julekuler i ørene.

Les også
Sports Illustrated viser frem modell med synlig arr for første gang

Baum und Pferdgarten

Designerne Rikke Baumgarten og Helle Hestehave presenterte en kolleksjon som bestod av nettingstrømper, patent-skinn, leopardmønster og rumpetasker – med flere referanser til 80-talls punk. Som Vogue skrev i sin anmeldelse: «Det er kanskje ikke banebrytende, men for et skandinavisk it-merke var kolleksjonen iøynefallende».

 

Bilder via Vogue Runway og Instagram

 

Les også: De største trendene fra herremoteukene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer