Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Valentino saksøker for kopering
Foto: Alex Tai/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Valentino saksøker New York-basert merke for kopiering

Går for første gang sammen med nettgigant Amazon i felles søksmål.

Som så mange andre bransjer, blir også motebransjen stadig utsatt for plagiat og piratkopiering. For bare noen uker siden hevdet norske Envelope1976 at de var blitt kopiert av tysk toppinfluencer. Og i vår ble Zara saksøkt av dansk merke for å ha kopiert designet deres.

Nå saksøker Valentino det New York-baserte merket Kaitlyn Pan Group for å ha kopiert deres design.

For første gang i historien går det italienske luksusmotehuset sammen med nettgigant Amazon i et felles søksmål. Det er den ikoniske Rockstud-skoen til Valentino som skal ha blitt kopiert av Kaitlyn Pan og lagt ut for salg på nettsidene, skriver Business of Fashion.

Dette er både Valentino sitt første felles søksmål med en nettbutikk, og Amazons første med et luksusmerke.

Amazon skal ha stengt ned Kaitlyn Pans salgsside på nettsiden sin i septemer 2019. Merket skal også ha forsøkt å søke om et amerikansk patent på skoene.

«Til tross for flere advarsler om krenkelse av merkevaren samt en cease and desist order, fortsetter Kaitlyn Pan å importere, distribuere, selge og tilby produktene på kaitlynpanshoes.com», sier selskapet.

Les også: Mener Jenny Skavlan-kolleksjon kopierer norsk smykkedesigner

Kopiering stadig et problem

I fjor omtalte Melk & Honning den økende trenden med piratkopierte varer i Europa. Hvert år stoppes tusenvis av varer på grensa. Og bare det siste året skal 70 prosent av amerikanske tenåringer ha kjøpt falske varer.

Men det er ikke bare designvarer som opplever å bli kopiert. Også i beautybransjen lages piratkopier – og konsekvensene av å bruke disse kan være direkte farlige. Blant kjente merkervarer som blir kopiert, er svenske Foreo. I fjor veltet en fullstappet lastebil med over 5000 kopier av dens populære hudpleie-redskaper i Kina. Merket vant imidlertid i vinter en historisk rettsak om forfalskninger.

Les også: Slik kjøper du designervesker trygt på nett

Siste saker

Mest lest nå
Les mer