Jeremy Scott saksøkt for plagiat (igjen)

Inntatte skjermbilder10

Vogue melder at Moschino og Jeremy Scott er saksøkt av graffitikunstneren Joseph Tierney.

Tierney hevder at et av hans verker, utstilt i Detroit i 2012, er direkte printet på plagg i Moschinos høstkolleksjon. At graffiti trykkes på luksusvarer er ikke et nytt fenomen – klesdesigner og multikunster Stephen Sprouse (1953-2004) jobbet tett med Marc Jacobs for Louis Vuitton, og gjorde ulike graffiti-trykk gjennom flere sesonger. Karl Lagerfeld lanserte den beryktede 30.000-kroners graffiti-ryggsekken for Chanel i fjor sommer. Mumbai-baserte Manish Arora baserte sin FW12 på ulike «tags».

Tross åpenbare likheter, har Moschino – som har basert store deler av høstkampanjene på graffiti-tematikk – ikke kreditert Joseph Tierney i noen sammenhenger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Et bilde publisert av Moschino (@moschino)


Les også: Isabel Marant beskyldes for plagiat

Søksmålet leser blant annet at «… (Moschino) bevisst plasserer en kjent kunstner på merkets høy-profilerte plagg, uten godkjenning eller anerkjennelse» og «…som om det ikke var ille nok, har Jeremy Scott malt egne trykk over verkene, og trykket sine egne signaturer under».

Katy Perry, motehusets ansikt utad, bar plaggene det er snakk om under årets MET-galla.

Les også: Katy Perry er ny Moschino-modell

Et bilde publisert av Moschino (@moschino)


Saken føyer seg inn i en lang rekke opphavbrudd for Jeremy Scott. McDonalds-kolleksjonen fra fjoråret ble heftig debattert, og for to år siden måtte designeren ut med en visstnok heftig pengesum etter plagiat av skateboard-firmaet Santa Cruz.

18. september kommer en dokumentar om 39-åringen. Om all pr er god pr, gjenstår å se.