Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Gvasalia får ros og ris for Balenciaga-debuten

Damna Gvasalia tok over som kreativ leder for Balenciaga etter Alexander Wang i fjor, og det var mange som var spente på hans første kolleksjon for det franske merket.

Les også: Ny Balenciaga-designer annonsert

Og de ble ikke skuffet – motebransjens er henrykte til Vetements-designerens debut for Balenciaga, og Elle mener det ble «det alle hadde ventet på».

Den georgiske designeren sin første kolleksjon for det franske merket gjenskapte Christobal Balenciagas orginale design, og representerte  «et nytt kapittel» som det ble beskrevet i presentasjonen til visningen. Gvasalia tok et dykk i arkivet til Balenciaga og mikset med flere moderne elementer fra Vetements, som ifølge Vogue resulterte i en kolleksjon som morderne kvinner idag har lyst til å kle seg i.

balenciaga

Foto: Balenciaga A/W 16

Men selv om debutkolleksjonen til Gvasalia har fått mye positiv oppmerksomhet, har designeren imidlertid fått kritikk for mangel på manfoldighet når det kommer til modell-utvalget i både Vetements- og Balenciaga-visningen.

Casting director James Scully poengterer det på Instagram.

– Når du er den designeren som hele verden ser på for tiden, er det dumt at du sender ut beskjed om at det greit å ekskludere, noe som aldri er på moten. Det må være som et slag i trynet for alle mennesker med annen etnisk opprinnelse som vil kjøpe klærne dine, at du ikke ser dem i din verden.

Dazed la også ut et bilde på sin Instagram av modellene som skulle gå visningen for Balenciaga, som skapte sterke reaskjoner og debatt i kommentarfeltet.

Les også: Ny Balenciaga-designer kritiserer moteindustrien

The new @balenciaga girls @demnagvasalia @lottavolkova

A photo posted by Dazed Fashion (@dazedfashion) on

Siste saker

Mest lest nå
Les mer