Er Alexander Wang på vei ut av Balenciaga?

alexwang2

Etter mindre enn tre år spekuleres det nå i om Alexander Wang er ferdig hos det franske merket. Det Kering-kontrollerte selskapet hyret inn 31-åringen som Nicolas Ghesquieres etterfølger, som forlot etter 15 år til fordel for erkefienden LVMH og Louis Vuitton.

Kontrakten for Wang løper fortsatt, som nå er i ferd med å forberede høstvisningen i september. Sannsynligvis er det snakk om en tre-års kontrakt, som eventuelt må fornyes innen desember 2015.

Balenciaga FW14
Balenciaga FW14

 

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

WWD melder at talspersoner for Wang og Kering bekrefter diskusjonene, men ingen av partene vil utdype. Det er trolig at forhandlingene dreier seg om lønnsvilkår og designfrihet, temaer som i sin tid førte til både Nicolas Ghesquiere og Tom Fords avgang.

Siden designerens inntog har selskapet hatt en god vekst på over 10 %, både innen wholesale og egne butikker – som nå teller over 90, en formidabel økning fra tre butikker i 2008. Likevel – alle er ikke fornøyde med amerikanerens nye visjon, eller inntjening.

– Han har foreløpig ikke gjort stor forskjell hos Balenciaga, og det ville ikke vært en (økonomisk) katastrofe om han forlot, hevder Luca Solca, analytiker i BNP Baribas til Business of Fashion.

Simultant med uenighetene innad i Balenciaga meldes det at Alexander Wangs selv-titulerte firma er på investorjakt, et annet tegn på at Balenciaga og Wangs fremtid ikke lenger er forenelig.