Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Louis Vuitton deler bærekraftsmål. (Foto: Promenaden)

Guide til Oslos beste shoppingområde

Oslo er blitt et shoppingmekka. Her er Melk & Honning sine favorittdestinasjoner.

Denne sommeren er det mange som er på Norgesferie og en del tar nok også turen innom hovedstaden. I tillegg til å se slottet og operaen, er det gjerne shopping som gjelder.

Og her er det etter hvert blitt mye å velge i. Oslo bugner over av spennende shoppingmuligheter.

Melk & Honning gir deg derfor sin ultimate shoppingguide.

Les også: Barene du bør sjekke ut i sommer

Storbyfølelsen

Fellesferien er i full gang og mange trekker mot strand og vann – eller inn til de store byene. Og lengter du etter den ekte storbyfølelsen, trenger du ikke dra lenger enn til det som kalles Promenaden Fashion District. Dette ligger i hjertet av Oslo.

Navnet snakker for seg selv, men for de som ikke kjenner hovedstaden like godt kan vi avsløre at du får shoppingmuligheter av ypperste klasse her.

Alt i alt består Promenaden av over 50 destinasjoner der du finner alt fra shopping, restauranter og hoteller.

Vi har testet og plukket ut våre favorittbutikker.

Guide til Oslo sitt beste shoppingområde
Kart over noen av shoppingdestinasjonene Promenaden tilbyr. Foto: Promenaden

Trening og tur

Nordmenn elsker fjell, fjord og natur. Og er du innom Oslo som en pit stop før du tar turen opp på fjellet eller ut mot havet, er det kjekt å vite at midt i sentrum kan du finne alt du trenger både til en topptur eller rolige spaserturer.

Et av våre favorittmerker som kombinerer fashion, miljø og design på best mulig måte er Fjällräven (Karl Johans gate 19). Her finner du alt du trenger til fjellturen eller byturen, med det fine retropregede designet.

Er det friluftsliv du virkelig brenner for må du også ta turen til Arc’Teryx (Nedre Slottsgate 25). Der finner man klær i den såkalte performance-kategorien i kompromissløs kvalitet.

Et annet favorittmerke som er praktisk, fint og behagelig å ha på er det verdenskjente treningsmerket Lululemon. I brand storen finner du alt fra loungewear til treningstøy (Øvre Slottsgate 23).

Luksusshopping i Oslo

Men vi kan ikke snakke om shopping uten å nevne rosinen i pølsa. For det er noen handleopplevelser som overgår andre. En av dem er selvfølgelig å unne seg litt skikkelig luksus.

Det er ikke uten grunn at Promenaden Fashion District kan kalle seg Norges ubestridte motedestinasjon.

Her finner du de unike luksusbutikkene du ikke finner noen andre steder i Norge.

Vi nevner i fleng Gucci, Bottega Veneta, Saint Laurent, Balenciaga, Moncler, Hermés og Louis Vuitton. Det er likevel ikke bare de internasjonale motehusene man kan glede seg til å besøke her. De norske suksessmerkene Tom Wood og Holzweiler holder også til i Promenaden Fashion District, med helt spesialdesignede butikker.

Guide til Oslo sitt beste shoppingområde
I Nedre Slotts Gate i Oslo finner du alt du måtte drømme om av luksusshopping. Foto: Promenaden

En annen favoritt er franske Isabel Marant. Denne perlen av en butikk har alt det trendy som chice jenter aldri går lei av (Prinsensgate 22). Merket som ble etablert i 1994 er kjent for sine feminine kjoler og kule statement-jakker.

Og mens vi først er i det franske hjørnet, kan vi nevnte klassikere som Maje, Sandro og Zadig &Voltaire. Alle butikker som definitivt er verd å ta turen innom om du er glad i franske mellomprismerker.

V for Valentino

Om ikke så alt for lenge kan vi se den nye spin off serien av Sex og Singelliv. Og selv om vi ikke helt vet hva vi kan forvente av serien rent innholdsmessig, så er vi sikre på at stylingen kommer til å inspirere. Godt er det da at vi endelig kan få tak i disse merkene også her til lands.

Ser vi sko fra Jimmy Choo, Valentino eller Manolo Blahnik kan vi faktisk kjøpe de selv her i hovedstaden. For i multi brand storen Vincci (Akersgata 20) finner du sistnevnte som en del av et high end sortiment vi bare elsker. De fører i tillegg klær og tilbehør fra merker som Jil Sander, Dior og Celine.

Den samme kjærligheten føler vi også for Valentino (Nedre Slottsgate 8). Det italienske motehuset som ble grunnlagt i 1960 er synonymt med eleganse, håndverk av ypperste klasse og stil. I butikken finner du et eksklusivt utvalg av det merket har å by på.

Det legendariske motehuset Valentino har butikk i Oslo. Foto: Promenaden

Smykker og klokker

Internasjonale merkevarer finner du også når det kommer til smykker og klokker. Alle jenters danske favorittsmykkemerke Maanesten( Prinsensgate 22) har siden 2018 vært en destinasjon i seg selv.

Er du mer opptatt av klokker er det kun ett sted som teller og det er den tradisjonsrike urmaker Bjerke (Nedre Slottsgate 11). Luksusklokkebutikken er fremdeles familieeid og kan skilte med service og kunnskap om faget som få andre i Norge kan.

En annen tradisjonsrik butikk er gullsmed David Andersen(Karl Johans gate 20). De har holdt Oslo sine innbyggere og tilreisende med smykker, klokker og ikke minst gifteringer helt siden 1876. Her finner du ikke bare kjente merkevarer som Ole Lynggaard og Eva Attling, men deres egne kule og trendy designsmykker.

LES OGSÅ: Nå er moteverdens yndling tilbake

Les mer

Nyeste saker fra Melk og Honning