Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Gucci slutter med herre- og damevisninger

Screen Shot 2016-04-05 at 13.04.00

Foto via Instagram @gucci

Det tradisjonelle systemet motebransjen har holdt seg til er på hell. I dag fortalte Marco Bizzarri, Guccis konsernsjef, til New York Times at det italienske luksusmerke skal slutte med separerte motevisninger for herre- og damekolleksjonene. Istedet vil de ha én kombinert, samlet visning hver sesong fra og med 2017.

– Å fokusere på én visning hver sesong vil forenkle mange aspekter i vår bransje. Å holde to seperate kalendere har vært et resultat av tradisjon istedet for praktiske årsaker, forteller Bizzarri til den anerkjente amerikanske avisen.

Screen Shot 2016-04-05 at 13.03.23

Foto via Instagram @gucci

Dette skjer i lys av at vi er i en tid hvor skillene mellom herre- og dameklær blir mindre, som eksemplifiseres gang gang. Samtidig har Guccis kreative leder, Alessandro Michele, en tendens til å inkludere menn i kvinnevisningene, og motsatt.

– Det virker helt naturlig for meg å presentere herre- og damekolleksjonene sammen. Det er sånn jeg ser på verden i dag. Det vil ikke nødvendigvis være en enkel vei, og vil helt sikkert skape mange utfordringer, men jeg tror det vil gi meg mulighet til å bevege meg mot en ny tilnærming til min historiefortelling, sier sjefsdesigneren Michele ifølge Womens Wear Daily.

Dette følger mange andre lignende trekk i motebransjen. For eksempel annonserte Burberry at de skal gjøre store innovative grep, deriblant fusjonere dame- og herrekolleksjonen. Det franske it-merket Vetements har også planlagt å gjøre store forandringer i forhold til den tradisjonelle motekalenderen.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer