Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Parisisk luksusmerke gir fingeren til det etablerte

Bilde: Screenshot/Parismodes.tv

Bilde: Screenshot/Parismodes.tv

Med logo-mania og sovjet-vibber har designkollektivet Vetements blitt superpopulære på få sesonger.

Bilder fra kolleksjonene har spredd seg som en epidemi på sosiale medier, og kollektivets ansikt utad, Demna Gvasalia, ble hentet inn til sjefsdesignertronen hos Balenciaga. Om kort tid presenterer han sin første kolleksjon for det franske merket.

Tidligere har Gvasalia uttalt at han han føler motekalenderen ikke lenger henger på greip. At en forandring må til, og at man sammen må jobbe for å finne nye mekanismer og systemer. Nå har de tatt det steget.

Vetements føyer seg nå inn i en rekke av designere, deriblant Tom Ford og Burberry, som dumper det eksisterende, utdaterte motekalender-systemet, til fordel for en mer progressiv, moderne modell. 

Les også: Burberry gjør store, innovative grep.

Skjermbilde 2016-02-29 kl. 16.45.32

Nå slår de sammen herre-og damevisningene til én enkelt visning under herremoteuken i Paris i Januar.

Målet deres er i følge vogue.com å minske behovet for pre-collections, slå ned på falske kopier, generell overproduksjon i samfunnet – og å overbevise andre om å gjøre det samme.

– Designere er mennesker på lik linje som alle andre, og trenger fritid og mulighet til å samle opp krefter. I stedet blir de satt under et enormt press og helt sinnsyke timeplaner. Det industrielle maskineriet suger ut alt som er av kreativitet, tygger det i stykker og spytter det ut. Den som én gang var genial, ender opp med å ikke klare å være kreativ. Å redusere til to hovedkolleksjoner i året vil gi designerne tid til å revitalisere, fortalte Guram Gvasalia, direktør i Vetements og bror av Demna, til Vogue.

En av de største fordelene ved å holde visningen to måneder tidligere, er at varene da vil forbli på full pris i butikkene i en lengre periode. 

– Kolleksjoner som blir vist i mars, kan ha leveringstid i juli, men vanligvis i september eller oktober. Når det gjelder USA så kommer alt på salg etter Thanksgiving, noe som vil si at kolleksjonene er i butikk til full pris i rundt 8 uker i gjennomsnitt.

Les også: Nedtusjede Converse – Setter Demna Gvasalia i gang en trend?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer