Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Crazy Rich Asians

Dette kan du forvente av søndagens Golden Globes

Sparker i gang årets award season.

Natt til mandag norsk tid går startskuddet for årets award season, og som vanlig er det Golden Globes som åpner ballet. Her er noe av det du kan forvente fra den amerikanske prisutdelingen som hedrer film og tv.

Den røde løperen

I kjølvannet av #MeToo valgte 300 kvinner å kle seg i sort og dermed sammen ta et standpunkt mot seksuell trakassering i filmbransjen under fjorårets Golden Globes.

Noen av de største navnene i Hollywood var med på markeringen som fikk navnet «#TimesUp», deriblant Natalie Portman, Emma Stone, Jessica Chastain, Kate Hudson, Cate Blanchett og Reese Witherspoon.

Også flere mannlige skuespillere valgte å støtte kampanjen ved å bytte ut den hvite dresskjorten med en sort. I tillegg hadde flere festet en pin med #TimesUp på jakken.

Vil den røde løperen gå i sort også i år? Skal vi tro australske Vogue, er det ekstravagante haute couture-kjoler stjernene kommer til å velge i år.

Lady Gagas antrekk

Lady Gaga på den røde løperen
Velger Lady Gaga haute couture eller «big suit energy»? Foto via The Daily Mail

Et av høydepunktene under årets Golden Globes blir garantert Lady Gaga. Hun er nemlig nominert til prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin rolle i publikumssuksessen «A Star is Born», hvor hun spiller side om side med Bradley Cooper.

Det store spørsmålet er om hun vil gå for årets elegante kleskode, eller om hun vil by på mer big suit energy.

Under filmpremieren til «A Star is Born» under Filmfestivalen i Venezia i fjor bar hun en rosa kjole med fjær signert Valentino, mens hun i høst kom i en oversized dress signert Marc Jacobs under amerikanske Elle sitt 25 års-jubileum. I en følelsesladet tale fortalte hun fra scenen at hun ønsket å ta tilbake makten, og refererte til både seksuell trakassering og psykiske problemer.

Motefilmer blant de nominerte

Penelope Cruz som Donatella Versace
Penelope Cruz i rollen som Donatella Versace. Foto via Dazed & Confused

Det er selvsagt mange storfilmer blant de nominerte i år, som blant annet «A Star is Born», «Black Panthers», «Bohemian Rhapsody» og Timothée Chalamets «Beautiful Boy». Også to motefilmer er på nominasjonslisten.

«Crazy Rich Asians» beskrives vel best som en amerikansk romantisk komedie, men er full av fashion og imponerende antrekk. Filmen er basert på den bestselgende boken med samme navn, og bygger på en klassisk kjent problemstilling: New York-baserte Rachel Chu reiser til Singapore for å møte kjærestens steinrike familie. Problemet er bare det at svigermor ikke synes hun er bra nok for sønnen.

Det kan virke som at hele moteverdenen spent ventet på «American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace». Netflix-serien med Penelope Cruz i rollen som Donatella Versace tar for seg hendelsene rundt mordet på broren hennes, den anerkjente moteskaperen Gianni Versace. Versace-familien var riktignok ikke særlig begeistret for serien, som nå er nominert til hele fire priser under søndagens Golden Globes, blant annet beste miniserie eller tv-film.

Kommer det nye it-paret?

Timothée Chalamet
Timothée Chalamet under premieren til «Beautiful Boy», iført Alexander McQueen. Foto via Vogue

Timothée Chalamet sjarmerte en hel verden i senk i sin rolle i storfilmen «Call Me by Your Name» i fjor. Nå er 23-åringen nominert til beste mannlige birolle for sin innsats i «Beautiful Boy» på lik linje med navn som Mahershala Ali, Adam Drive og Sam Rockwell.

Høsten 2018 ryktes det at Chalamet hadde fått seg kjæreste. Den utkårede er ingen ringere enn Lily Rose Depp, datter av Johnny Depp og modell og skuespiller Vanessa Paradise. De to er motebransjens nye It-par, og kommer forhåpentlig hånd i hånd på den røde løperen under prisutdelingen søndag.

Den nye statuetten

Er det noe som ofte kommer i skyggen av stjernene på den røde løperen og vinnerne, er det selve vinner-statuetten. I år har den fått en aldri så liten make-over.

Den nye statuetten er fremdeles gullfarget med en jordklode innhyllet i filmrull, men marmorbunnen er byttet ut med en i metall. Den er i tillegg også både litt tyngre og litt større, ifølge The Hollywood Reporter.

Hovedbilde fra Crazy Rich Asians via Los Angeles Times

Les også: Utsetter årets Costume-awards

Siste saker

Mest lest nå
Les mer