Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
lady gaga i elle

Lady Gaga: – Jeg ville ta tilbake makten

Superstjernen om antrekket «alle» snakker om.

Den amerikanske utgaven av motemagasinet ELLE arrangerte mandag en feiring i anledning deres 25-årsjubileum hvor de hyllet kvinner i Hollywood.

Blant kvinnene som ble hedret, var artist og skuespiller Lady Gaga. Hun pryder forsiden av den amerikanske utgaven av motemagasinet, bare én måned etter hun var avbildet uretusjert på forsiden av Vogue US.

For tiden er Lady Gaga aktuell med en av hovedrollene i den Bradley Cooper-regisserte filmen «A Star is Born».

Under 25-årsjubileumet ble Lady Gaga hedret på scenen av Jennifer Lopez, og da hun ble utnevnt som en av «ELLE sine kvinner i Hollywood» ble hun tatt imot på scenen av en tydelig rørt Lopez. De to gav hverandre en lang og god klem før Lady Gaga holdt talen sin.

For anledningen hadde Lady Gaga, som ikke akkurat er ukjent for å overraske, på seg en stor dress fra Marc Jacobs. Valget av dress, fremfor kjole, var langt fra tilfeldig.

I talen hun holdt fra scenen tok popstjernen opp temaer som seksuell trakassering og psykiske problemer.

«Mens jeg gjorde meg klar for dette eventet i dag prøvde jeg på kjole etter kjole. Et stramt korsett etter det andre. En hæl etter den andre, en diamant, en fjær, ulike stoffer og den vakreste silken i verden. For å være helt ærlig, jeg følte meg så kvalm»

«Så jeg spurte meg selv: Hva betyr det egentlig å være en kvinne i Hollywood? Vi er ikke bare objeker som skal underholde verden. Vi er ikke bare bilder som skal få andre til å smile. Vi er ikke bare medlemmer av en gigantisk skjønnhetskonkurransen der vi blir satt opp mot hverandre for å tilfredsstille publikum. Vi kvinner i Hollywood, vi er stemmer. Vi har dype tanker og idéer, verdier og oppfatninger om verden, og vi har makten til å snakke om det og vi blir hørt, og vi kan slå tilbake om vi blir forsøkt tiet». 

Slik startet talen tsom senere ble publisert i sin helhet hos amerikanske ELLE. Den fortsetter slik:

«Så etter at jeg hadde prøvd på ti ulike kjoler hadde jeg en trist følelse i hjertet mitt. Som om alt som spilte noen rolle var hva jeg hadde på meg på den røde løperen (…). Så begynte jeg å gråte. I denne dressen følte jeg meg som meg i dag. I denne dressen følte jeg meg tro til hvem jeg er. Det var da det virkelig gikk opp for meg hva jeg ønsket å si til dere i dag».

«Som en overlevende av seksuelt misbruk av en i underholdningsindustrien, som en kvinne som fremdeles ikke er modig nok til å si navnet hans, som en kvinne som lever med kronisk smerte, som en kvinne som ble lært i veldig ung alder at man skal høre på hva menn sier, så bestemte jeg meg for at jeg ville ta tilbake makten. I dag bruker jeg bukser». 

«Jeg vil gå imot standarden ‘dress to impress’. For å bruke det som virkelig betyr noe: Stemmen min».

Videre forteller Lady Gaga at hun ble overfalt da hun bare var 19 år gammel og at livet hennes etter det endret seg helt. Hun følte at hun mistet en del av seg selv, og ønsket ikke å fortelle om overfallet til noen. Hun følte at det var hennes feil, og da hun først valgte å fortelle at hun hadde blitt misbrukt at mektige menn i bransjen, var det ingen som ville gjøre noe med det.

Hun avsluttet talen med å oppfordre alle, uanhengig av kjønn, å løfte hverandre opp, lytte til hverandre, tro på hverandre og holde øynene åpne for menneskene vi har rundt oss.

Samme kveld ble det kjent at Lady Gaga nå er forlovet med kjæresten Christian Carino.

lady gaga

Lady Gaga på 25-årsjubileumet til ELLE US. Foto: Skjermdump Instagram

Hovedbilde: @Elleusa

Les også: Seksuell trakassering i motebransjen: Anklager mot nye motetopper 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer