Stjernene langer ut mot trakassering

I år skal svarte antrekk prege den røde løperen under prisutdeling.

Over 300 kvinner i Hollywood – deriblant noen av bransjens største navn som Natalie Portman, Emma Stone, Cate Blanchett og Reese Witherspoon, går sammen i en kampanje som skal understreke at det ikke lengre er rom for trakassering.

Skuespiller America Ferrera. Bilde via Instagram @AmericaFerrera

Årets Golden Globe-prisutdeling går av stabelen 7. januar, og det vil være der kampanjen som har fått navnet «Times Up» for alvor slås i gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

For å vise at de nå er lei av trakassering vil flere av de store stjernene og ansatte i bransjen stille opp på den røde løperen i et svart antrekk.

«Times Up» beskrives som et initiativ med ambisjoner om å skape «En forent endring for kvinner i underholdningsbransjen, med ringvirkning til kvinner rundt om i hele verden.»

Dette ble først annonsert i The New York Times, som også inkluderte et åpent brev om kampanjen – signert av flere kjente navn i bransjen, produsenter, regissører og agenter.

– Tiden er ute for seksuelle overgrep, trakassering og forskjellsbehandling på arbeidsplassen. Det er på tide å gjøre noe med det, innleder brevet med.

Lanseringen av denne kampanjen kom i kjølevannet av den store #MeToo-kampanjen som startet på slutten av 2017, etter uttallige anklager om seksuell trakassering av filmprodusenten Harvey Weinstein.

#MeToo-kampanjen førte til at kvinner over hele verden turte å dele sine opplevelser om trakassering på sosiale medier og nå tar Hollywood-stjernene problemet med trakassering videre og sier stopp.

Les Melk & Honning neste uke for en kikk på stjernenes svarte antrekk.

Hovedbilde: Skuespillerne Alexis Blede, America Ferrera, Amer Tamblyn og Blake Lively. Via Instagram @AmericaFerrera

Les også: Norsk designer gjør suksess med japansk nasjonaldrakt

Artikkelen fortsetter under annonsen