pitti uomo

Fretex har aldri fått inn så mye fra én og samme giver

Unik donasjon til second hand-butikken .

Norges største bruktkjede, Fretex, kunne tirsdag avsløre at de har fått inn en anonym donasjon som omfatter 300 håndsydde italienske blazere og dressbukser.

Plaggene er laget av eksklusive materialer som kashmir, silke og ull, og signert merker som Lanvin, Valentino, Versace, Ermenegildo Zegna og Brioni.

Selv om Fretex i mange år har mottatt klær fra folk over hele landet, skiller denne donasjonen seg ut. Det er nemlig den største donasjonen fra én og samme person – noensinne.

For ikke å snakke om verdien på det som er donert. En dress fra italienske Brioni for eksempel har en prislapp på rundt 50.000 kroner. Prisen blir derimot langt rimeligere når de inntar hyllene hos Fretex på Majorstuen 27.november klokken 18.00.

Alle plaggene skal ifølge Fretex være rundt samme størrelse, 50/52, men det vil være mulighet for å sy inn og ut ved hjelp av skredder.

I tillegg har Fretex spart opp flere andre kvalitetsvarer som vil komme for salg denne dagen, blant annet et utvalg av vintage trenchcoats fra erkebritiske Burberry, kamelhårsfrakker, kashmirgensere og skjorter.

– Det at vi får inn en slik donasjon velger vi å tolke som at giveren stoler på at Fretex bidrar til å gi disse fantastiske dressene et forlenget liv hos nye eiere. At vi får inn slike donasjoner gjør at vi kan bidra ytterligere til Frelsesarmeens sosiale bidrag for dem som trenger det mest, forteller innkjøpsleder ved Fretex, Hilde Kjønstad til Melk & Honning.

– Vi ønsker å feire denne donasjonen ved å gi den oppmerksomheten den fortjener. Derfor vil vi ha en kundekveld i butikken vår på Majorstuen. Vi har god erfaring med å ha eventer på kveldstid for kundene våre, med dette er første gang hvor vi henvender oss spesifikt til menn. Vi håper at mange menn kommer til Fretex denne kvelden og finner sin favorittdress eller -blazer som de kan ha glede av i mange år. Videre håper jeg at de tenker på Fretex når de selv skal gi klærne sine videre og at de ønsker å handle brukt neste gang de skal handle.

En undersøkelse utført av Norstat på vegne av Fretex i 2016 viste at 37 prosent av kvinner og 22 prosent av menn handler brukt. Av de som foretrekker brukt ble svaret 15 prosent kvinner og kun 8 prosent menn. Det håper Fretex nå vil endre seg.

I forkant av neste ukes store salg har Fretex gitt en prisliste for de håndsydde, italienske plaggene: 

3.499 for en kashmirdress

2.999 for en Brioni dress

2.499 for en Brioni blazer

999 for en dressbukse i 100% silke eller cashmir

549 for en dressbukse i ull

749 for en Brioni skjorte.

Hovedbilde: Pitti Uomo av Chillaxingroad

Les også: Ett år med Edward Enninful hos britiske Vogue