Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Getty

Kommer du til å følge i influencernes fotspor og ta med eukalyptus i dusjen?

– Jeg får spa-følelse og kjenner på en etterlengtet ro og velvære, forteller interiørinfluencer Renate Lorentzen til Melk & Honning.

De siste årene har beautybransjen eksplodert. Stadig nye skjønnhetsmerker har kommet til, mens mannen og kvinnen i gata sin interesse for disse tingene har økt. Produktmengden på badehylla har blitt større, mens det å lese om beauty-hacks og se kjendiser smøre seg inn med kremer på Youtube er blitt noe «alle» gjør.

Men heldigvis er det enkle fremdeles det beste – noen ganger. Og det trenger ikke koste tusenvis av kroner å ha en liten self-care stund for seg selv inne på badet.

Det siste året har en ny trend gjort seg gjeldende. Mange store influencere har nemlig begynt å henge opp eukalyptus i dusjen.

Kendall Jenner avslørte via sin egen Instagram at hun er fan av å ha disse kvastene på badet sitt, mens Anniken Jørgensen aka Annijor og Camilla Pihl har lovprist det på sine respektive blogger.

Skjønnhetsnettstedet Into the gloss mener det gjør badet ditt til intet mindre enn et lite «urban forest spa».

Belinda Jakobsen er planteinfluencer, forfatter og podcast-host bak Plantepodden. Hun mener denne pandemien har gjort at mennesker mer enn noen gang før har tatt naturen inn i hjemmene våre.

– Det å dele fra hverdagen vår på sosiale medier som TikTok, Instagram og Reddit har også eksplodert. Jeg tror at trenden med eukalyptus har gått såpass viralt nå i 2021, fordi den har alle ingredienser til å skape en populær video: det er helsebringende, interiørmessig vakkert, og noe man får lyst å prøve selv, forteller hun til Melk & Honning.

Ifølge planteinfluenceren har både lavendel og eukalyptus blitt brukt i romerske bad i tusenvis av år.

Sistnevnte kom opprinnelig fra Australia, men blir nå dyrket i hele verden. Jakobsen mener den ikke bare er pen å se på, men også kan ha enkelte helsebringende effekter.

– Dampen fra dusjen frigjør essensielle oljer i planten, noe som sies å være bra for å bidra til å løsne tett nese og å hjelpe mot stress.

Påstanden er ikke helt søkt; Ser man på lista over ingredienser i en rekke nesesprayer og halspastiller, har en del av dem eukalyptusolje i seg .

Cosmopolitan, som har omtalt trenden med eukalyptus i dusjen, viser også til en studie publisert i Evidence-based Complementary and alternative medicine.

Av 62 pasienter i en randomisert og kontrollert studie kom de nemlig frem til at de som fikk konsentrat av denne grønne planten, fremfor placebo eller andre stoffer, var mer beroliget før en operasjon.

Foto: Instagram @belindajakobsen

Les også: TikTok-hacket som får leiligheten din til å lukte ekstremt digg

Renate Lorentzen er interiørinfluencer og kaller seg @casachicks på Instagram. Hun gikk av med seieren i Gullfjæren-kåringen i fjor, der Norges viktigste influencer innen interiør kåres.

Hun tenker populariteten til eukalyptus har sammenheng med at vi lever i en hektisk verden.

– Vi ønsker mer slow-living, har behov for å leve mer i nuet, være mer tilstede.

– For meg er det først og fremst duften som er grunnen til at jeg bruker dette. Jeg får spa-følelse og kjenner på en etterlengtet ro og velvære.

Renate Lorentzen på badet sitt hjemme. Foto: Casachicks

Men hvordan går man egentlig frem for å få til dette velduftende dusj-hacket?

– Jeg anbefaler å kjøpe en ferdig bunt med friske eukalyptus hos din nærmeste blomsterforhandler og henge den opp i dusjen! Bruk gjerne en bast-tråd som også gjør det dekorativt, forklarer Lorentzen.

– Viktig å huske på at den ikke bør henge direkte i vannstrålene , men i nærheten, da det er selve dampen som frigjør aromaen. Det går også fint an å legge noen eukalyptuskvister som dekor på badet, men best effekt får du fra direkte vanndamp. 

Eukalyptus selges blant annet hos Oda, Plantasjen, Kid Interiør, Skeidar og Floriss.

Foto: Belinda Jakobsen

Les også: Hva er greia med tørrbørsting?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer