van gogh

Fire utstillinger vi vil se nå

Ikonisk malekunst, fransk impresjonisme, Karl Lagerfeld og historiske kvinner.

Med en ny vår blomstrer også den internasjonale kunstscenen. I Frankrike, Sveits og New York er utstillinger som hyller den avdøde motedesigneren Karl Lagerfeld, feirer ikoniske kvinner, byr på crème de la crème av fransk kunst og tar oss med inn i kunstmaler Vincent van Goghs univers.

Portretter av inspirerende kvinner

8. mars feier vi den internasjonale kvinnedagen. I den anledning har designer Diane von Furstenberg og kunstner Ashley Longshore portrettert 27 kvinner de finner inspirerende. Bildene vil bli stilt ut og solgt i Diane von Furstenbergs butikk i New York. Her er en rekke ikoniske kvinner som har hatt eller fortsatt har innflytelse på verden gjennom litteratur, vitenskap, underholdning og kultur. Bildene viser kjente kvinnenavn som Jackie Kennedy, Ruth Bader Ginsburg, Cleopatra, Marlene Dietrich, Oprah Winfrey, Elizabeth Taylor, Rosa Parks, Maya Angelou og Michelle Obama.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen
ashley longshore fremfor bildene av kvinner hun har malt i anledning kvinnedagen 8. mars 2019
Ashley Longshore fremfor bildene hun har malt i anledning kvinnedagen 8. mars.

«Van Gogh, La nuit étoilée»

I løpet av de siste ti årene han levde malte Vincent van Gogh mer enn 2000 verk. Bare 37 år gammel døde han i 1890. Utstillingen på Atelier des Lumières i Paris gir et innblikk i van Goghs kunstneriske univers. Her kan du bokstavlig talt gå på kunsten hans, omringet av store vegger hvor maleriene kommer til sin rett. Utstillingen er blitt til ved hjelp fra Culturspeces, Gianfranco Iannuzzi – som har skrevet en bok om Van Goghs arbeid- Renato Gatto og Massimiliano Siccardi. Målet med prosjektet er å puste nytt liv i van Goghs verker. Og med det som ligger an til å bli årets mest Instagram-vennlige utstilling, er det ikke vanskelig å se for seg at kunsten vil interessere også et nytt og yngre publikum. Utstillingen står til 31. desember.

van gogh
Foto: Atelier des Lumières 

Frankrikes viktigste malerier

I Paris huser også Louis Vuittons eget kunstmuseum, Foundation Louis Vuitton, en utstilling som er verdt å få med seg: «The Courtauld Collection: A Vision for Impressionism». Denne utstillingen samler 110 verk, inkludert 60 malerier som ellers blir vist på Courtald Gallery i London. Utstillingen inkluderer noen av Frankrikes viktigste og mest kjente malerier fra slutten av det 19. århundret til begynnelsen av de 20. århundret samt verk fra blant andre Manet og Gauguin. Utstillingen står til 17. juni.

En hyllest til Karl Lagerfelds fotografier

I Zürich i Sveits inviterer Galerie Gmurzynska til en utstilling som hyller arbeidet Karl Lagerfeld gjorde som fotograf. Lagerfeld, som døde 19. februar i år 85 år gammel, har, i tillegg til å være verdens kanskje mest anerkjente designer, hatt en imponerende fotografkarriere. Her er alt fra håndfargede fotografier til portretter av kjendiser i svart-hvitt. «Homage to Karl Lagerfeld, 30 Years of Photography» gir et innblikk i hvordan Lagerfeld jobbet med fotokunsten sin. Utstillingen står til 15. mai.

karl lagerfeld fotografier
Foto: Galerie Gmurzynska

Hovedbilde: Van Gogh. Foto: Foto: Atelier des Lumières 

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: februar