Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
astrup fearnley

Melk & Honnings Oslo-guide: februar

Dette kan du få med deg i hovedstaden denne måneden.

Se Bertil Gregings soloutstilling hos Galleri Golsa

8. februar – 15. mars

Oslo-galleriet, Galleri Golsa, inviterer til den andre soloutstillingen for den norske kunstneren Bertil Greging, «Visp». Greging er en kunstner som lar kaoset komme fritt, men samtidig kommer det klart frem i verkene at det ligget et ønske om å få en orden i kaoset. I maleriene møter de ukontrollerte det kontrollerte. Mer her.

Kultur-humor på Latter

22. og 23. februar

Joda, det finnes morsomme kvinner i Norge, deriblant Pernille Sørensen. I februar kan du oppleve henne på Latter med forestillingen «Kultur». Showet handler om kultur i alle former og varianter; Høykultur, lavkultur, populærkultur og eldgammel upopulær kultur. Mer her.

Få med deg Frank Benson på Astrup Fearnley

Hele februar

Fra 1. februar og til slutten av april står utstillingen «Frank Benson – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen» på Astrup Fearnley Museet. Benson er en av de mest fascinerende skulptørene i sin generasjon av amerikanske samtidskunstnere. Astrup Fearnley Museet har inkludert flere av hans viktigste verk i samlingen, og utstillingen viser for første gang disse verkene samlet. Mer her.

Se «Movies are for Selling Popcorn» på Standard

Hele februar

Hos Standard Oslo kan du se gruppeutstillingen «Movies are for Selling Popcorn» med verk fra kunstnerne Tauba Auerbach, Nina Beier, Ann Cathrin November Høibo, Michaela Meise og Mari Slaattelid. Utstillingen står til 2. mars. Mer her.

Se Ma$arati hos Fineart

31. januar -10. februar

Kunstneren Mathias «Ma$arati» Nordby viser sin aller første separatutstilling «Wildlife» hos Galleri Fineart. I en alder av bare 27 år har han rukket å vekke oppsikt i både inn- og utland med sin særegne signatur innen kunst og design.

Se Ma$arati på Fineart

Bli bedre kjent med Boy Pablo på Rockefeller

15. februar

I april er fenomenet Boy Pablo det eneste norske navnet på plakaten på Coachella. Artisten fra Bergen er faktisk større ute i verden enn han er her hjemme i Norge, men denne måneden får du muligheten til å bli bedre kjent med ham. 15. februar kommer han nemlig til Rockefeller. Mer her.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

Ballett + Stravinsky = sant

Hele februar

Fra 21. februar til 8. mars kan du se forestillingen «Ildfuglen/vårofferet» på Operaen. Nasjonalballetten og Operaorkesteret møtes her i skjønn harmoni med musikken som er skrevet for dans: «Ildfuglen og Vårofferet» av Igor Stravinsky. Mer her.

Se «Belle de jour» på Cinemateket

Høydepunkter på Cinemateket

Hele februar

15. og 17. februar kan du se en av Buñuels mest estetiske filmer. «Bella de jour» har franske Catherine Deneuve i hovedrollen, kledd i flere fantastiske Yves Saint Laurent-kjoler. Filmen starter med at en ung kvinne trekkes ut av en vogn av to tjenere. Hun blir bundet, pisket og voldtatt. Dette skjer etter en ordre fra en mann som overvåket det hele. Plutselig flyttes handlingen over til en moderne, parisisk leilighet der kvinnen og mannen virker å være et lykkelig ektepar.

19. -22. februar viser Cinemateket det som mange mener er verdens kanskje vakreste film, «L’Atalante». Filmen handler om et nygift par som lever sammen med en gammel sjøulk på en pram. Her blir livet deres ombord poetisk skildret, mens vi beveger oss i kanalene og småbyene rundt Paris. Dette var et miljø som filmskaper Jean Vigo var svært inspirert av.

«Damen med hunden» vises på Cinemateket 21. og 24. februar. Historien følger den store, men vanskelige kjærligheten mellom Dmitri og Anna – en tjenestemann fra Moskva og en vakker småbykvinne. Paret møtes på et russisk feriested hvor de innleder et forhold. Men begge er ulykkelig gift på hver sin kant, og får ikke seg til å bryte ut av livsmønsteret og å følge kjærligheten mellom seg.

Ikke gå glipp av noen av månedens mest spennende kinopremierer

Julia Roberts og Lucas Hedges møtes i et rørende drama mellom mor og sønn i filmen «Ben is Back». Filmen har Norgespremiere 8. februar.

Les også
Toppliste: Vesker til skolestart

15. februar har filmen «Amundsen» Norgespremiere. Filmen følger historien største polfarer – Roald Amundsen.

«Burning» er en mystisk og forførende film fra Sør-Korea. Filmen er basert på en novelle fra suksessforfatter Haruki Murakami. Gimle kino inviterer til førpremiere 21. februar, men Norgespremieren er først 22. februar.

Hovedbilde: Frank Benson.L

Siste saker

Mest lest nå
Les mer