Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Finalistene i LVMH-prisen er klare
FINALISTENE: Dette er finalisten i den femte utgaven av LVMH-prisen. Foto: LVMH.

LVMH-prisen: Ingen nordmenn videre

Finalistene er klare.

Tidligere denne måneden skrev vi norske Edda Gimnes og Benjamin A Huseby, som sammen med Serhat Isik står bak klesmerket GmbH, som begge var på shortlista til LVMH-prisen. Det er første gang to nordmenn er på lista til den gjeve moteprisen.

Edda Gimnes.

Sammen med 18 andre designere fra hele verden har de presentert sine kolleksjoner for 48 internasjonale eksperter under en såkalt showroom inaguration. Nå er finalistene klare. Av de 20 designerne på shortlista har juryen valgt ut ni finalister som går videre til den store finalen – det er én finalist mer enn planlagt. Der stopper det dessverre for nordmennene. Blant finalistene er amerikanske Eckhaus Latta kjent for sin miks mellom kunst og mote, og ikke minst for å la modellene utfolde seg seksuelt på kampanjebildene. Du kan se alle finalistene her.

– Kvaliteten og standarden på den femte utgaven av LVMH-prisen er så høy at det har vært vanskelig for våre eksperter å gjøre et utvalg. Derfor har vi valgt å øke antallet finalister fra åtte til ni ettersom flere av semifinalistene fikk samme antall stemmer, sier Delphine Arnault i en uttalelse.

I juni skal finalistene presentere sine kolleksjoner for juryen på Fondation Louis Vuitton i Paris før en vinner skal kåres. Vinneren får 300,000 euro, noe som tilsvarer i overkant av 3 millioner norske kroner og tilgang på en mentor fra LVMH i ett år. I fjor var det den franske designeren Marine Serre som til slutt stakk av med prisen.

Åpningsbilde via LVMH.

Les også: Sigrid for Vogue – bli med bak kulissene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer