Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Fæbrik
Foto: Fæbrik

Fæbrik åpner butikk i Oslobukta

– Vi gleder oss til å ha en fysisk Fæbrikdestinasjon.

Fæbrik begynner å bli et kjent navn for de fleste. På tre år har de etablert seg som et grønt selskap i den norske motebransjen. Jenny Skavlan, Mari Norden, Ingrid Vik Lysne og Ingrid Bergtun har laget et syunivers som inspirerer folk til et grønnere klesforbruk.

Tidligere i år arrangerte de syfestivalen Fæbrikstad i Vikingskipet for første gang, – det var en kjempesuksess. Men det stopper ikke her.

Nå åpner Fæbrik butikk i Oslobukta våren 2024.

Jenny Skavlan forteller til Melk & Honning at butikken skal være en attraksjon og noe som presenterer grønne klesløsninger på en innovativ og uimotståelig måte.

Her skal Fæbrik utforske vintage segmentet med sin helt egne vri, og de vil tilby overskuddstekstiler, mønster, sysaker og vaskemidler.

FÆBRIK åpner butikk i Oslobukta. Foto: Fæbrik
FÆBRIK åpner butikk i Oslobukta. Foto: Fæbrik

Ingrid Vik Lysne forteller at denne arenaen skal de benytte som en slags lab hvor de skal teste ut konsepter, løsninger og produkter, som de har hatt lyst til å teste på markedet.

– Det kommer til å være et levende sted med eventer og slipp. Vi jobber ofte med begrensede produkter vi ikke kan fylle på, så her blir det skattejakt og unike varer.

– Vi gleder oss til kreative workshops og vi vil at dette skal være et kunnskapssenter, meddeler Lysne.

Lysne forteller videre at det å ha en nettbutikk har vært veldig kult, men de har lyst til at folk skal kunne ta og føle på produktene.

– Fæbrik velger naturmaterialer av topp kvalitet. Det blir så gøy at man kan ta på fysisk, og ikke bare handle over nett, sier Lysne.

Fæbrik skal både ha syverksted, backoffice og butikk i Oslobukta.

– Butikken blir her vi tar imot folk, så syatelieret kommer til å være et lukket kontor foreløpig, forteller Ingrid Bergtun til Melk.

Les også
Dette ønsker Melk & Honning-redaksjonen seg denne våren

De valgte Oslobukta fordi det er et spennende område som har samlet veldig mange små interresante entreprenører på et sted.

– Oslobukta har samlet kvalitet på et sted og vi er veldig stolte å være en del av det laget. Vi gleder oss til å dra nytte av hverandre og jobbe sammen, sier Skavlan.

Skavlan forteller videre at Oslobukta utvikler seg som en destinasjon det er enkelt å komme seg til, og de gleder seg til å sykle ned til Oslobukta hver dag fremover.

Ingrid Bergtun, Mari Norden, Jenny Skavlan og Ingrid Vik Lysne gleder seg til å ha en fysisk Fæbrik destinasjon. Foto: Fæbrik
Ingrid Bergtun, Mari Norden, Jenny Skavlan og Ingrid Vik Lysne gleder seg til å ha en fysisk Fæbrikdestinasjon. Foto: Fæbrik

Damene i Fæbrik har merket at flere har blitt mer opptatt av å tenke grønt i klesveien de siste årene.

– Det er mange flere som vet hva fiber er, vi har kommet en lang vei bare her. Folk er ikke bare opptatt av å uttrykke seg med klær, men også å uttrykke seg med kvalitetsklær.

– Klimafokus har økt, og fokus på vintage har økt i takt med dette, forklarer Lysne.

Var dette noe dere så for dere da dere startet Fæbrik for over 3 år siden?

– Nei. Vår vei blir til imens vi går. Erfaringen med Fæbrikstad gjorde at vi virkelig skjønte at dette er noe kundene vil ha mer av. Så vi gleder oss til å ha en fysisk Fæbrikdestinasjon, avslutter Bergtun.

Les også: Lanserer nytt vintageunivers på nett

Siste saker

Mest lest nå
Les mer