Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

F5-brødrene lanserer nytt, stort merke

Samler alt av kreative muskler.

Konseptbutikken F5 er en av få steder i Oslo som har et sylskarpt fokus på norske motemerker. De tre brødrene Alexander, Emil og Benjamin Krystad Marthinsen startet sjappa i Øvre Slottsgate i 2013, med sine egne kles- og accessoiremerker Arct og GRAA på hyllerekkene. Etter tre år i det hvite, minimalistiske DIY-pregede lokalet flyttet de inn over to etasjer i Prinsens gate i september i fjor.

Nå legger trioen de to fem år gamle merkene igjen i fortiden og samler alt av kreative muskler under ett stort F5-merke.

– Vi har kommet til et punkt der vi ser at fordelene ved å samle oss under et felles merke, både kreativt, praktisk og økonomisk, veier så tungt at det er et ganske lett valg å ta, forteller Alexander Krystad Marthinsen.

Det splitter nye merket får samme navn som butikken og inkluderer både herreklær, dameklær, sko og tilbehør, som vil bli presentert på catwalken to ganger i året.

– Den første kolleksjonen skal vises fram allerede i mars, og F5-teamet er i dialog med Oslo Runway om et samarbeid rundt dette, forteller Alexander.

De tre brødrene kommer også til å slippe nye produkter i butikken utenom de tradisjonelle sesongene. Det aller første produktet lanseres hos F5 allerede om kort tid. Benjamin Krystad Marthinsen forteller at det å selge eget merke eksklusivt i egne salgskanaler gir dem en enestående mulighet til å ha full kontroll over hele prosessen.

– Det gjør at vi kan lage det vi har lyst til og det vi tror vil treffe godt i markedet, akkurat når vi selv vil. Vi kan slippe det i butikk når vi selv ønsker, og kansellere eller endre produkter uten tanke på forhåndsbestillinger fra andre forhandlere. Slik vi ser det, er det en designers drøm, forteller han.

Les også
Kraftig kritikk av Kanye West etter «White lives matter»-stunt

Merket vil ha mye av den samme estetikken til Arct og GRAA, med guttas forkjærlighet for grafiske, minimalistiske vibber som bakteppe for det hele. Melk & Honning kan avsløre at det blir innslag av deilige, fluffy stoffer – og muligens utradisjonelle farger til herre.

Bilder: Tuva W. Dyvik

Les også: Oslo Runway får ny hovedsponsor!

Siste saker

Mest lest nå
Les mer