Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Topshop er tilbake
Foto: Andreas Rentz/Getty Images

Er Topshop på randen av konkurs? Ser slik ut

Men den britiske high street-giganten tilbakeviser ryktene.

Tidligere i år spurte Melk & Honning om hva som skjer med Topshop – den britiske high street-kjeden som lenge var nordmenns soleklare favoritt på utenlandsreise.

I mai i fjor ble det kjent at Topshop skulle legge ned alle sine butikker i USA. Samtidig søkte de om konkursbeskyttelse. Også Topshop-butikken i København var lukket og låst da Melk & Honning var på plass under den danske moteuken i februar. Med det er det ikke lenger noen Topshop-butikker i Skandinavia. I 2015 stengte kjeden sine tre butikker i Sverige.

Nå skal Topshop være på randen av konkurs.

Topshop nærmer seg konkurs
Topshop-sjef Philip Green er blitt anklaget for seksuell trakassering. Her sammen med Kate Moss under London Fashion Week i 2017. Foto: David M. Benett/Dave Benett/Getty Images

Det skriver Sunday Times, som i en artikkel nå hevder at ledelsen i Arcadia Group har planer om å sette selskapet under administrasjon, som det heter. Grunnen skal være den andre lockdownen i England som nå truer driften. I tillegg til Topshop eier Arcadia også Topman, Miss Selfridge, Burton, Dorothy Perkins, Wallis og Evans. En eventuell konkurs vil ramme totalt 15 000 ansatte.

Nylig meldte Sky News at motegruppen nå jakter svimlende 30 millioner pund i lån for å holde businessen flytende.

Men er ryktene om motegigantens død betydelig overdrevet? I en uttalelse tilbakeviser Topshop-eieren påstandene.

– Det stemmer ikke at vi er i ferd med å settes under administrasjon. Den andre lockdownen i England er en nok en utfordring for alle forhandlere, og vi tar nødvendig steg for å beskytte våre interessenter fra konsekvensene, heter det i uttalelsen som gjengis av blant andre Business of Fashion.

Det var lenge planer om å ta Topshop til Norge, men da en bergensk kjøpmann krevde 8,5 millioner for å gi fra seg rettighetene til varemerket her hjemme, ble planene skrinlagt.

Les også
Butter Board går viralt på TikTok

Dårlige nyheter har lenge stått i kø for det britiske high street-imperiet, som også har vært forfulgt av skandaler. Dette har blant annet dreiet seg om anklager om seksuell trakassering, mobbing og rasisme, nedleggelser av butikker og konkursbegjæringer.

Det har ikke lyktes Melk & Honning å få en kommentar fra Arcadia Group.

Les også: Dette er norske motebutikkers juleønske

Siste saker

Mest lest nå
Les mer