Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Er it-veska fra starten av 2000-tallet på vei tilbake?

Supermodellene har for lengst omfavnet den, og denne uka var den å se på Diors catwalk.

De siste par årene har 90- og tidlig-2000-tallets store trender kommet seilende inn i trendbildet igjen, som varer på et samlebånd. For ettersom it-personer har latt seg inspirere av anti-fashion og it-designere av «post-sovjet’isme» har plutselig reaksjonen på disse fordums trendene forandret seg. Enten det gjelder plastikk-plagg, klumpete sko eller Juicy Couture-tracksuit har man gått fra «stikke-fingeren-i-halsen» håndbevegelse til en ivrig tommel opp.

En veske som tilhører samme klubb er Diors ikoniske «saddle bag», opprinnelige designet av britiske John Galliano i 2001.

På det tidspunktet var han helt i startfasen av det som skulle bli en fantastisk epoke som sjefdesigner for det franske motehuset, med stadig hyllest og stående ovasjoner. Som kjent, fram til det hele krasjlandet etter en skandaløs fyllekule på den populære baren «La Perle» i Paris, der Galliano kom med en rekke rasistiske uttalelser. Men det er for så vidt en annen historie.

The Saddle Bag, som både ved navn og estetikk peker mot hestesport, ble en nærmest umiddelbar suksess.

Hele motefiffen, alle it-girlsa i Hollywood, og mange sin Sex and the City-favoritt, nå diskuterbart noe politisk og sosialt utdaterte karakter, Carrie Bradshaw bar denne veska stadig vekk. Etter noen år på toppen, sammen med godbiter som Balenciagas «City» veske, dalte den i popularitet. Og slik har det forholdt seg – inntil nå.

Bilder: Dior FW’18 – Via Vogue.com

Men Diors sjefdesigner Maria Grazia Chiuri ser ut til å ønske at dette endrer seg.

Per dags dato har hun sittet på tronen hos det franske motehuset i halvannet år, og mottatt strålende kritikk for godt og vel alle kolleksjoner hun har vist hittil. Hun har, i likhet med det både Raf Simons og John Galliano gjorde, klart å mikse det moderne med Diors opprinnelige DNA. Men i sterkere grad enn sine forgjengere har hun flettet inn sitt politiske og feministiske engasjement i kolleksjonene hun har kreert.

Da merkets nyeste kolleksjon ble vist fram tirsdag denne uken, under moteuka i Paris, var det en hel rekke ulike varianter av Saddle Bagen å se på catwalken. Helt enkle sorte, logo-mania varianter, og fargerike varianter. Det har fått flere internasjonale motemagasiner som i-D og Harper’s Bazaar til å spørre: Er den virkelig på vei tilbake?

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Blant de som allerede har lukta lunta og fronta denne veska i flere måneder er it-personer som Bella Hadid,  Adwoah Aboah, Elsa Hosk (Toppbilde) og vår egen streetstyle-stjerne, Marianne Theodorsen. Vil Gallianos kreasjon komme inn i varmen igjen?

IS IT BACK? – Bilder via: @adwoahaboah – @mariannetheodorsen – Ukjent

Siste saker

Mest lest nå
Les mer