Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Videoer av ansiktsmassasje går viralt på Instagram og TikTok. (Foto: Instagram @carolinehannibal)

Ansiktsmassasje-videoer tar over sosiale medier – men hva sier ekspertene?

Går viralt med videoer av ansiktsmassasje.

Det tar neppe lang tid før du møter på en ansiktsmassasje-video når du scroller på TikTok eller Instagram om dagen. Den ene profilen etter den andre legger sin elsk på å poste videoer av ansiktsmassasjen som er et hudpleierutine-must.

I videoene ser man at det gnikkes og gnis, tappes og tøyes – og det for ulike formål som naturlig facelift, bedre cateye eller for å motvirke fine linjer.

Men funker det, i det hele tatt?

View this post on Instagram

A post shared by Valeria Lipovetsky (@valerialipovetsky)

Vi har tross alt all grunn til å være skeptiske til skjønnhetstrendene som stadig kommer og går – sosiale medier kan skryte på seg å ha videreformidlet mye rart de siste par årene. I en jungel av alt fra dry scooping til helsefarlig utseendedop til leppeforstørrende oljer, gjør vi lurt i å tenke oss om to ganger før vi slenger oss på.

Det er hudpleier Linda Evelin Svanström fra Oslo Hudpleieklinikk enig i. Hun har 16 års erfaring som hudterapeut med vekt på ansiktsbehandlinger, og mener det er en selvfølge at man skal bruke sunn fornuft og være kritisk til trendene. Man må alltid sjekke ut fordelene og ulempene når det kommer noe nytt – men denne trenden ser hun ikke noe vondt i.

– Massasje i seg selv handler om og øke sirkulasjonen i vevet. Det er bra for hele kroppen. Musklene våre er avhengig av bevegelse for og holde seg sterke og fine. Massasje i tillegg, er et pluss, sier Svanström.

– Vi har jo 43 muskler i ansiktet. Det er veldig mye fokus på at man skal trene musklene ellers i kroppen – så muskulaturen i ansiktet bør jo også beveges?

Hun understreker at sirkulasjon har alle godt av. Blodgjennomstrømningen som kommer av ansiktsmassasje gir næring og oksygen til hudcellene, noe som gir en veldig fin glød til huden.

– Man kan ikke gjøre så store feil med en ansiktsmassasje.

Hun forklarer at det å legge inn ansiktsmassasje i hudpleierutinen kan være sunt. På Oslo Hudpleieklinikk jobber de mye med blant annet Hydra Facial-behandlinger. Dette er ulike former for hudmassasje som ved hjelp av vakuum og behandlende virkestoffer øker blodgjennomstrømmingen og drenerer huden.

– Dette setter jo i gang blodsirkulasjonen veldig, det drenerer, du får en naturlig detox. Og det er samme prinsippet når du gjør det hjemme, det er bare ikke like effektfullt, forklarer Svanstrøm.

– En enkel og lett massasje kan alle få til hjemme. Bare ikke overdriv.

Derimot bør noen av oss unngå å massere selv, råder Svanström.

– Det man skal være forsiktig med er om man har Rosacea eller acnehud, for da kan friksjonen forverre hudtilstanden.

Om de ulike spesifisierte massasjeøvelsene, som de for løft eller for å flate ut linjer, vil ha noen tydelig effekt synes hun er vanskelig å si.

– Berøring er jo også stressdempende, så den i seg selv kan bidra til å lindre stress og rynker, sier hun.

Les også: Lanserer Meghan Markle sitt eget beautymerke?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer