Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Jess Maybury for Cathrine Hammel. Foto: Hedvig Jenning

– En del har sagt at jeg likner på Mona Lisa, noe jeg finner ganske komisk

Cathrine Hammel har hanket inn engelsk it-jente, modell og kunstner til sin nyeste kampanje. Melk & Honning tok en prat med henne.

Med 27 år i gamet er Cathrine Hammel for veteran å regne i den norske motebransjen. Siden hun lanserte sin første kolleksjon i 1992, har merket hatt en stødig vekst. Da hun viste frem SS’19-kolleksjonen under Oslo Runway i august i fjor, ble omtalt i flere ulike internasjonale magasiner.

Les også: Store endringer for Oslo Runway

Om kort tid slippes Hammels høstkolleksjon. Til den nye sesongens kampanje valgte merket å samarbeide med norske Pernille Nadine, som står bak produksjon og art direction, fotograf Hedvig Jenning, og stylist Gary David Moore.

Kampanjemodellen er ingen ringere enn Jess Maybury, en britisk it-jente, modell og kunstner. Melk & Honning tok en prat med henne.

Ukomfortabel i egen kropp

Du har flere steder blitt beskrevet som en såkalt «Pre-Raphaelite Beauty». Hva føler du selv om det?

– Vel, en del har sagt at jeg likner på Mona Lisa, noe jeg finner ganske komisk fordi hun har et relativt pregløst ansikt, sier en lattermild Maybury og fortsetter;

– Men jeg tar det selvfølgelig som et kompliment, for hun er jo et ikon.

Hva slags forhold hadde du til eget utseende da du vokste opp?

– Jeg var definitivt ikke komfortabel i min egen kropp som ung. Jeg var jo sikkert 30 centimeter høyere enn alle gutta – noe jeg for så vidt fremdeles er – og pleide å bruke helt vill sminke, altså neonoransje rouge og turkis øyenskygge liksom, sier 26-åringen.

– Samtidig synes jeg det er utrolig spesielt å se hvordan tenåringer i dag har en sånn ekstrem selvtillit når det gjelder sitt eget utseende. Men de ser jo ut som små voksne i stedet for barn, og det er rett og slett kvalmende. På min tid hadde jeg i alle fall friheten til å eksperimentere med hvordan jeg så ut, i stedet for å bruke alle pengene mine på Kylie Jenner-sminke.

En stor Jean-Paul Gaultier-samling

Hvordan vil du beskrive opplevelsen din som modell så langt?

– Jeg har vært modell siden jeg var rundt 18 år, og har faktisk fått flere og flere jobber ettersom jeg ble eldre. Det pleier å være motsatt, for tradisjonelt sett har en modells karriere vært over når man kommer opp i min alder. Men bransjen ser ut til å sakte men sikkert endre seg.

– Jeg er takknemlig for at jeg er 26 år, ikke 16, og en størrelse 38, ikke 34, og fremdeles stadig får nye jobber og kan arbeide med folk jeg respekterer og ser opp til. Jeg håper at jeg én gang kan se tilbake på bilder som er tatt av meg, og føle at de er meningsfylte og tidløse og ikke bare noe som skulle fylle magasinsider.

Av Instagram-feeden din å dømme er du selv veldig opptatt av klær, og du har en fantastisk personlig stil. Hvem er det du inspireres av?

– Tusen takk! Søsteren min begynte å samle på Jean Paul Gaultier-klær for lenge siden, altså lenge før streetwear-kids begynte å bruke det og det deretter ble trendy. Nå har vi bygget opp en stor samling som vi deler på, så på en måte er det vel slik at vi inspireres av hverandre.

Du er også kunstner. Fortell litt om din kunstpraksis, hvilke medier du er interessert i å uttrykke deg i og hva du jobber med nå.

– Jeg lager kollasjer gjennom å male på min egen kropp, ta bilder av det, skrive ut bildene og klippe og lime det sammen. Noe av det jeg har gjort kommer ut i Hanna Moons A Nice Magazine senere i år, i tillegg til mine faste bidrag i GUT. Jeg har også noen personlige mål, sånn som å sette sammen en bok og gjøre en utstilling, men jeg stresser ikke med å få til alt samtidig.

Attrahert av det myke, sensitive og maskuline i Hammel-kolleksjonen

Hva var det som fikk deg til å si ja til å gjøre kampanjen til Cathrine Hammel? Og hvordan var opplevelsen?

– Kolleksjonen var både myk og sensitiv og samtidig maskulin, noe som appellerte veldig til meg. Vi skjøt den i en park i vest-London på en glovarm dag i februar, og i løpet av lunsjpausen hadde alle fått farge. Teamet som helhet var så avslappede og interessante, så det var en nydelig dag, rett og slett.

Sist men ikke minst; «What’s next»? Hva har du på tapetet den kommende tiden?

– Vel, jeg skal jobbe mer med kunsten min, forsøke å dra på ferie med kjæresten min, gjøre flere modelljobber, og kose med hunden min Divine, avslutter Maybury.

Les også: – Det var fantastisk stas å gå Chanel-visninger mens Karl Lagerfeld fremdeles var sjef

Siste saker

Mest lest nå
Les mer