Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Disse scorer høyest på lista for bærekraftig bomull

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Bærekraftighet er et nokså komplekst tema, enten det unngås eller fokuseres på med all kraft. Noen vleger å grønnvaske seg selv og later som de bryr seg, mens flere og flere heldigvis prøver å ta miljøvennlige valg der det lar seg gjøre.

Nylig meldte Nike om deres framtidige planer innenfor produksjon og Weekdays jeans blir lagd av en mer bærekraftig denim. Det fins altså litt håp for framtiden, men det gjenstår fortsatt mye arbeid.

Les også: Norske Kashmina feirer fem år med gavmildhet og bærekraftighet

Om det er et ledd i systemet som får kjenne på vår bruk- og kast-mentalitet, så er det bomullsproduksjonen. Fattige bønder står midt i åkrene og sprøyter giftstoffer så ikke bomullsplantene skal bli spist av insekter, før de tramper uti et basseng av en kjemisk cocktail for at vi skal få våre hvite t-skjorter.

@xoxotsumi på H&M Loves Music (INSTAGRAM)

@xoxotsumi på H&M Loves Music (INSTAGRAM)


Men hvem er verstingene? Etter flere år med kjeft tenker mange kanskje automatisk på H&M, men den svenske kjeden scorer ifølge Business of Fashion ganske høyt på lista. Overraskende nok er det luksusmerker som Burberry og Louis Vuitton som taper her. Ut fra 37 selskap var det nemlig bare 8 som havnet utenfor rødsonen og av disse troner selveste IKEA og deres hele 12 poeng, der 19.5 poeng er maks. I en gulere sone finner vi C&A pluss H&M med 9 poeng og Adidas med 7.75, mens blant annet Nike befinner seg i en oransje sone med sine 6.75 poeng.

Les også: H&M avslører hvilket motehus de skal samarbeide med nå

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer