Forlater designerstillingen i et av verdens største motehus

Mannen sto bland annet bak Louis Vuittons samarbeid med Supreme.

I dag ble det annonsert at Louis Vuittons Men’s Creative Director, designer og bransje-ikon Kim Jones, forlater stillingen sin etter syv år. Hans siste visning vil være morgendagens, 18. januar, Louis Vuittons Fall / Winter 18-show i Paris.

Kim Jones har vært drivkraften bak noen av motehusets mest vellykkede prosjekter og samarbeid. Han gjorde seg bemerket takket sin forståelse og hyllest av streetwear-influert luksus og er mannen bak det populære og revolusjonerende samarbeidet Louis Vuitton gjorde med det ikoniske streatwear-merket Supreme i 2017.

Det har lenge gått rykter om at London-fødte Jones skal returnere til sine røtter som designer for Burberry. I oktober ble det kjent at Burberry-designer Christopher Bailey planlegger å avslutte sine 17 år hos merket i mars 2018, og merket har enda ikke annonsert en etterfølger. Det har også gått rykter om at Jones skal begynne å jobbe for Versace, dog Donatella ikke ser ut til å gi opp kontrollen helt enda.

Michael Burke, styreformann og administrerende direktør i Louis Vuitton fortalte i et pressemelding at:

– Det har vært et stort privilegium å jobbe med Kim. Hans evne til å sette trender er upåklagelig, og hans talent og besluttsomhet har sørget for at Louis Vuitton er fast plassert som det ledende merkevaren i luksus herre-mote i dag. Alle av oss som har vært så heldige å få jobbe med Kim, ønsker ham fortsatt suksess videre i karrieren.

Hvem som skal erstatte Kim Jones er enda ikke kjent.

Hovedbilde: Louis Vuitton

Les også: Forlater det britiske motehuset etter 17 år