Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette kan du forvente fra New York Fashion Week

Med flere designere som forlater programmet, blir det i det hele tatt noen moteuke igjen i New York?

Moteuken i New York har de siste årene gått fra å være den mer spennende og rebelske motparten til de europeiske moteukene – til å bestå av flere og flere ukjente streetwear-merker og færre av dem som tidligere «headlinet» programmet.

Allerede forrige sesong var moteuken preget av Rodarte, Proenza Schouler, Altzurra og Thom Browne sine fravær som alle hadde flyttet sine show til den mer tradisjonelle motehovedstaden Paris. Heldigvis var det et par sensasjonelle show i fjor som forsikret publikum om at New York fortsatt klarte å holde flammen i live.

Noen høydepunkt var Rihannas Fenty x Puma show, Ralph Laurens vising blant den sinnsyke bilsamlingen hans og Helmut Langs lineup helt uten it-girl og instastjerner. For ikke å snakke om datteren til Cindy Crawford, Kaia Gerbers, fantastiske debut hos Raf Simmons Calvin Klein.

Det var dog et knippe skuffelser også, blant annet Alexander Wangs svært kritiserte partybuss-visning. Til tross flere trofaste designere og lovende visninger på den kommende program, byr også denne sesongen på omrokkeringer.

Her er en oppsummering av alle forandringene som kommer til å skje under og etter denne sesongens NYFW:

Alexander Wangs siste offisielle vising

Hele den amerikanske motebransjens rebelske lillebror, Alexander Wang, annonserte i midten av januar at visingen hans nå førstkommende lørdag vil være den siste han vil presentere under New York Fashion Week. Han gjør ikke som andre designere og flytter visningen til Paris, men velger heller å vise sine fremtidige kolleksjonener uavhengig av motekalenderen. Etter dette vil han holde egne show i juni og desember.

Fenty x Pumas triste fravær

Rihanna har en lang historie med å leke med hjertene våre, og denne sesongen trekker hun et av fjorårets store høydepunkt fra NYFW programmet. Fenty x Puma vil med andre ord ikke følge opp fjorårets suksess, og moteuken mister en av de mest spennende og Instagram-vennlige visningene på flere år.

Fenty x Puma. Ready to Wear Collection Spring Summer 2018 i New York.

Delpozos overgang til en annen moteby

Det spanske merket flytter sin vising til London etter fem år i New York.

– Jeg tenkte det var en interessant idé å bytte miljø,  og London føles bare som byen der alt skjer akkurat nå, sa Josep Font, Delpozo’s kreative direktør, til Business of Fashion.

Marchesas avlyste show

Etter en svært offentlig skilsmisse fra Hollywood-mogul (og gris) Harvey Weinstein i kjølvannet av New York Times avsløring av Weinsteins historie med seksuell misbruk, har Gerogine Chapman valg å avlyse visningen til merket hun er designer for, Marchesa. Istedenfor en tradisjonell visning, vil Marchesa kun vise kolleksjonen til spesielle kunder og innkjøpere på et privat showroom.

Victoria Beckhams velger annen moteby

Victoria Beckham velger også å holde sesongens visning i en annen motemetropol. I anledning merkets 10- årsjubileum, vender Beckham snuten til hjembyen London.

Med en kalender som blir tynnere og tynnere er det heldigvis én som flytter visningen sin fra Paris til New York, og forhåpentligvis følger publikum etter. 

Bottega Venetas gjesteopptreden

For én sesong, og kun én sesong, vil tyske Tomas Maier flytte Bottega Veneta sin vising fra Milano til New York. Anledningen er åpningen av merkets enorme butikk på Madison Avenue i New York. Samtidig er den litt yngre og mer vågale moteuken i New York blitt mer passende for merket etter at Maier har gjort det mer moderne og livlig. Visningen vil være på The American Stock Exchange.

Bottega Veneta. Ready to Wear Collection Spring Summer 2018 i Milano.

Alle bilder via Vogue

Les også: Hun tar norsk design ut i verden

Siste saker

Mest lest nå
Les mer