Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er vinneren av Bik Bok Runway Award

– Utrolig gøy og overraskende.

For tredje gang arrangeres Bik Bok Runway Award (BBRA) under Oslo Runway, og torsdag kveld var det duket for den store finalen.

Prisen, som er et samarbeid mellom kleskjeden og Oslo Runway, har som mål å løfte frem og anerkjenne unge designtalenter.

Tidligere vinnere er Anne Karine Thorbjørnsen og Michael Olestad.

De nominerte denne gangen var Bror August, Merilin Kolk, O-F-C, Søster Studio og HAiKw/, og det var sistnevnte som gikk av med seieren da de fem viste sine kolleksjoner for publikum, presse og vinnerjuryen på Bankplassen 4 torsdag.

Melk & Honning møtte vinnerne, designerduoen bak HAiKw/, Harald Lunde Helgensen og Ida Falck Øien, backstage etter prisutdelingen. 

– Det var utrolig gøy og overraskende, og vi er så glad for å vinne denne prisen. Ikke minst siden  kolleksjonene fra de andre designere var så sterke og så så bra ut. Det var god stemning backstage.

Hva er planene videre nå?

– Å utvikle studioet vårt og bygge ut kolleksjonen vi viste i dag. Men først skal vi feire med alle vi jobber med, kjærestene og vennene våre.

Vinneren av Bik Bok Runway Award mottar en pengepremie på 100.000 kroner øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. I tillegg får vinneren en full visning under Oslo Runway AW19 i februar 2019 samt en mentor fra Bik Bok.

Mens årets nominasjonsjury bestod av designer Admir Batlak, casting-ansvarlig Alexander Norheim, influencer og grunnlegger av «The Cool Girl» Hege Aurelie, Melk & Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir, moteviter og journalist Ida Eritsland, sjefsredaktør i «Styleby» Jonna Bergh, kunst- og motehistoriker Ragnhild Brochman, hovedinnkjøper womenswear og partner Yme Universe Thatiana Campelo Hjertum og designer Michael Olestad Nybråten bestod vinnerjuryen av designer Ann-Sofie Back, sjefsredaktør i Costume Kine B. Hartz, designsjef i Bik Bok Kirsten Andersen, arkivredaktør i Vogue.com Laird Borrelli-Persson og moteredaktør i SSAW Magazine Tuomas Laitinen.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Juryen sin begrunnelse er som følger:

«Årets vinner har klart å skape et merke med en klar og genuin visjon, samtidig som deres lekenhet har skapt et fellesskap. Deres studie i materialvalg og iver etter å utforske nye teknologiske retninger, viser en beundringsverdig åpenhet samtidig som de respekterer og gir nytt liv til historiske presedenser. Dette er til fordel for den stadig voksende motebransjen i Norge. Denne åpenheten inviterer med seg lærlinger, artister og forfattere til å ta del i deres særegne og optimistiske visjon av verden».

Til Melk & Honning forteller Vogues Laird Borrelli-Persson følgende om prisen og avgjørelsen;

– Bik Bok Runway Award er svært viktig nettopp fordi den støtter opp under unge designtalenter og spesielt siden den norske moteindustrien er relativt ny. Det gjør det kanskje enda mer viktig å vise at landet støtter unge designere, og også at et stort selskap som Bik Bok deltar i den prosessen, sier hun.

– Alle designerne i sesongens konkurranse har en veldig sterk og individuell stemme. Men jeg mener HAiKw/ har en genuint gjennomført visjon av hva de ønsker å lage. Det de gjør er viktig og de har virkelig troen på det. Ikke minst så ser det ut som at de virkelig elsker det de gjør. De har et beundringsverdig samhold og inkluderer kunstnervenner, artister og modeller. Det de gjør er ekte.

Se Melk & Honning egne bilder fra backstage her:

Alle foto: Ignat Wiig.

Les også: Se streetstyle fra Oslo Runways første dag

Siste saker

Mest lest nå
Les mer