Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

– Jeg er skikkelig letta… og stolt!

Michael Olestad er vinneren av årets Bik Bok Runway Award.

Kåringen, som arrangeres for andre gang, har som formål å hylle og støtte opp om norske designtalenter. Fem unge, norske designeren viste fram sine kolleksjoner under Oslo Runway sin siste dag før kulturministeren annonserte hvem som gikk hjem med den gjeve prisen. I år stod det mellom Edda Gimnes, Moirè, Raske Rever, Kit Wan og Michael Olestad.

Melk & Honning møter Olestad bare minutter etter at han har fått vite at det er han som går hjem med seieren.

– Jeg er skikkelig letta… og stolt! Jeg gleder meg veldig til å ta en fest og feire, sier designeren.

Backstage. Foto: Silje Skarra

Backstage. Foto: Silje Skarra

Seks nøkkelpersoner i både norsk og utenlandsk motebransje har funnet fram til den endelig vinneren. Juryen bestod av Kreativ Leder i Bik Bok Camilla Skavern, leder av motekurset på Central Saint Martins Fabio Piraz, sjefsredaktør i Costume Kine B. Hartz, stylist Nicole Walker, moteredaktør i Elle Petra Middelthon og sjefsdesigner for strikk i Kenzo, Siri Johansen.

Denne designerens visjon er tydelig. Vi elsker bruken av farger, materialer, og accessoarer, som tilsammen skaper en helhetlig tilnærming til design. Kolleksjonen har en eksklusiv aura samtidig som den er moderne, med en underliggende eleganse som vil appellere til et bredt spekter av kvinner. Designerens intuitive tilnærming har gitt et poetisk resultat. Vi liker også hvordan designeren har plassert merkets identitet klart og tydelig i Oslo. Vi mener dette viser en viktig forståelse for hvordan det lokale er det nye globale i dagens moteverden. Men viktigst av alt: Designeren har klart det som alle designere streber etter, nemlig å skape noe som føles lett og uanstrengt, er juryens begrunnelse.

Les også
5 opplevelser du kan gi bort i julegave

Les også: I studioet til: Michael Olestad

Backstage. Foto: Silje Skarra

Backstage. Foto: Silje Skarra

Michael har studert kunst og design på London College of Fashion, og jobbet som designer for blant annet Acne Studios og Anne-Sofie Back. Michael sitt design er kjennetegnet med draperier og bruk av sterke farger og særegen materielbruk. Designeren kom på 12. plass i Melk & Honnings maktliste.

Kolleksjonen han viste på catwalken i kveld har tatt utgangspunkt i det å hverken kjenne seg ung eller voksen. Ordtaket «youth is wasted on the young» har vært i tankene da han har utformet kolleksjon.

– Jeg har begynt å innse at jeg er voksen – eller jeg har en ung hjerne i en aldrende kropp. Det er en litt sånn fase i livet hvor man kan på en måte nyte av begge partene, sier han.

Backstage. Foto: Silje Skarra

Backstage. Foto: Silje Skarra

Kommersiell direktør i Bik Bok Renè Høgsted mener at i tillegg til å være åpenbart talentfull, at Michael har flere egenskaper som trengs for å komme langt i motebransjen – og nok en grunn til at han fortjener prisen.

– Han har en veldig ydmyk og bra personlig, og det er ekstremt viktig. Også er han jo veldig teknisk flink og har tydelige ambisjoner om hva han vil.

Olestad mottar en pengepremie på 100 000 kroner, som er øremerket produksjon av ny kolleksjon. I tillegg gis det en full visning under Oslo Runway februar 2018, og kleskjeden Bik Bok stiller med en mentor.

– Nå er planen videre showroom i Paris i slutten av september. Så blir det å planlegge neste visning, avslutter han.

Les også
STILORAMA: Felicia Noelle Donkor

 

Les også: Oslo Runway: Ekspertpanelet anmelder visningene fra dag 2

Siste saker

Mest lest nå
Les mer