Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette er de nominerte i Bik Bok Runway Award

Se hvilke fem designere som skal kjempe om prisen.

For tredje gang arrangeres Bik Bok Runway Award under Oslo Runway i august. Prisen, som er et samarbeid mellom kleskjeden og Oslo Runway, har som mål å løfte frem og anerkjenne unge designtalenter.

Årets nominerte er Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio. 

«Oslo Runway har som mål å løfte norsk design, og gi den internasjonal oppmerksomhet. De unge talentene er fremtiden. Vi retter derfor fokus mot dem, og bidrar til å gi dem den anerkjennelsen de fortjener», sier Tove Sivertsen, prosjektansvarlig for BBRA.

Bror August Bik Bok Runway Award Oslo Runway

Bror August. Foto: Benjamin Barron

Bror August har gjort seg bemerket siden han lanserte sin første kolleksjon «Film Orange» i 2015. Han hadde sin første motevisning under New York Fashion Week i 2016, og har deltatt på utstillinger på blant annet Stedjik Museum i Amsterdam og Moderna Museet i Stockholm.

HAiKw/ drives av designer Harald Lunde Helgesen og designer og stipendiat på KHIO, Ida Falck Øien. De to tilnærmer seg moten gjennom en samarbeidene praksis, og kjennetegnes blant annet ved møtet mellom abstrakt kunst og mote gjerne med egne prints og vevde stoffer tilpasset hvert prosjekt.

Nylig uteksaminerte KHIO-student Merilin Kolk utforsker temaer som relasjoner, identitet og virkelighetsoppfatning i sin avgangskolleksjon. Hun er opprinnelig fra Estonia, og har en master i økonomi fra UiO. Hun har også vært intern hos begge de tidligere BBRA-vinnerene, Anne Karine Thorbjørnsen og Michael Olestad.

Designkontoret O-F-C består av kunstnere og kreative fagfolk innen design og audiovisuelle media, og drives av Øyvind Ruud. Han har bakgrunn fra Central St. Martins og KHIO, med en master i motemarkedsføring, branding og kommunikasjon. O-F-C har fokus på moderne funksjonalitet i sitt design og lager tidløse kvalitetsplagg som er bærekraftige i alle ledd.

Søster Studio Bik Bok Runway Award Oslo Runway

Søster Studio. Foto: Carlijn Jacobs

Søster Studio ble grunnlagt av designer Pernille Nadine i 2017, og drives i dag av henne og hennes partner Paavo Rafael. Med et brennende engasjement for miljøet avhenger ikke produksjonen av sesonger, men er heller inspirert av materialene som er tilgjengelige.

De fem finalistene vil vise frem sine kolleksjoner for publikum og presse under Oslo Runway 16.august. Etter visningen vil en vinnerjury kåre en vinner som mottar en pengepremie på 100.000 kroner øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. I tillegg får vinneren en full visning under Oslo Runway AW19 i februar 2019 samt en mentor fra Bik Bok.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Årets nominasjonsjury har bestått av designer Admir Batlak, casting-ansvarlig Alexander Norheim, influencer og grunnlegger av «The Cool Girl» Hege Aurelie, Melk & Honning-redaktør Ida Elise Eide Einarsdóttir, moteviter og journalist Ida Eritsland, sjefsredaktør i «Styleby» Jonna Bergh, kunst- og motehistoriker Ragnhild Brochman, hovedinnkjøper womenswear og partner Yme Universe Thatiana Campelo Hjertum og designer Michael Olestad Nybråten som ble fjorårets Bik Bok Runway Award-vinner.

Hovedbilde: Øverst t.v: Søster Studio (foto: privat), Bror August (foto: privat), O-F-C (foto: Jørn Aagaard), Merilin Kolk (foto: Johannes L. F. Sunde) og HAiKw/(foto: Jan Khür)

Siste saker

Mest lest nå
Les mer