Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Skjønnhetstrender for 2021
Foto: Instagram/@hannahbronfman

Dette er årets største skjønnhetstrender ifølge ekspertene

– Munnbind har satt en stopper for kreativiteten innenfor make-up.

Nytt år, nye muligheter. Når vi nå skriver januar, er det for mange en ypperlig mulighet – eller unnskyldning – til å fornye baderomshyllen.

Mens det i 2019 var fokus på tech, bærekraft og krystaller innen hudpleie, var det blant annet Tik Tok og CBD som preget skjønnhetsbransjen i fjor.

Melk & Honning har spurt ekspertene om hvilke skjønnhetstrender de tror vil gjelde i år.

– Fillers er på vei bort

– 2020 ble året hvor god hudpleierutine stod i fokus. Dette har heldigvis gitt flere en god forståelse for hvor viktig hudpleie er i hverdagen, sier skjønnhetsinfluencer Eveline Karlsen til Melk & Honning.

– Munnbind har satt en stopper for kreativiteten innenfor make-up, men jeg håper og tror at 2021 blir helt motsatt. Det er alltid fokus på sunn og frisk hud, men jeg tror at vi nå kan leke oss med farger på lepper og øyne.

Skjønnhetstrender for 2021
Eveline Karlsen. Foto: Instagram/@evelinekarlsen

Hva tror du vil forsvinne fra skjønnhetsbildet?

– Jeg tror fillers er på vei bort. Flere og flere fjerner injeksjoner de allerede har tatt, og prøve å fremheve andre fine trekk de har i ansiktet, som for eksempel bryn, øyne og hud.

Hvilke skjønnhetstrender skal du selv prøve deg på i år?

– Jeg har styrt unna brynslaminering i hele 2020, og det tror jeg at jeg skal fortsette med. Men kanskje vippeløft? Det hadde vært gøy å se. Ellers tenker jeg at jeg skal fortsette å ta godt vare på huden min. Grunnlaget er alltid det viktigste.

Skjønnhetstrender: Mer farger på øynene

– Det sies at det skal bli et stort fokus på øyesminke, noe som gir mening ettersom munnbindbruk fortsatt kommer til å gjelde. Som grafisk liner-trenden som begynte for fullt i fjor, sier beautyinfluencer Chioma Anugweje.

– Jeg tror vi kommer til å se mer av farger på øynene i 2021. Både fargerik øyenskygge, maskara og liner – cat eye-sminke à la Bella Hadid.

Skjønnhetstrender for 2021
Chioma Anugweje. Foto: Instagram/@chiomaacom

Selv skal hun implementere mange av trendene for 2021, som er ting hun allerede synes er gøy. Hun tror hun kommer til å fokusere på farger og grafisk eyeliner.

Hva tror du vil forsvinne fra skjønnhetsbildet?

– Siden 2020 var et så spesielt år, hvor mange merker utsatte nye lanseringer på grunn av Covid-19, så tror jeg egentlig ikke at noe kommer til å forsvinne fra skjønnhetsbildet.

– Det sies hvert år at skjønnhetstrender for i år er naturlig makeup og no makeup-makeuplooks. Dette synes jeg variere så mye fra land til land, og ikke minst på sosiale medier. Men jeg tror vi kommer til å se mindre av den blinding highlight-looken, som jeg selv elsker.

– Fokuset på glød kommer fortsatt til å være der, men at den blir litt mer naturlig. At man går mer for en strobing look.

– Lei av å teste masse ulike produkter

– Jeg tror på comeback for smokey eyes. Sminke som kun ser bra ut når det ikke er dagslys. Folk vil pynte seg, ut og hypnotisere folk, bli ett med natten, sier Maja Hattvang bak skjønnhetsnettstedet Kabinettet.

– Siden rave-kultur ble veldig ut i løpet av 2020, er det mørket, heller enn neon og glitter, som kommer til å dominere sommerens post-vaksinebakkanale. Nå bare ønsketenker jeg litt her.

Trendene for 2021
Maja Hattvang. Foto: privat

– På hudpleiefronten tror jeg folk blir lei av å teste masse ulike produkter, og heller vil prøve å finne de få, solide som funker for dem. Holde det enkelt.

Hva tror du vil forsvinne fra skjønnhetsbildet?

– Beige Instagram-sminke og artig shellack.

– Jeg har ikke akkurat en årsplan for mitt eget ansikt, men jeg tenker typ: Sunn hud, langt hår, korte negler uten lakk. Kanskje leppestift? Den som overlever vinteren får se.

– Skjønnhet handler mer om riktige holdninger

– Jeg spår at den naturlige tendensen er dominerende, samtidig som vi blir mer opptatt av teknologi og gadgets. Hårfarger som er mer ensfarget, kanskje egen farge på håret, sier Silvany Bricen, skjønnhetsskribent og podcaster i Hey Babe! til Melk.

I høst snakket hun om silverfoxy på podcasten Hey Babe! – episoden er en av de mest nedlastede.

– Sølvgrått hår, enten naturlig eller farget, appellerer til alle aldre, og gamlistrenden som var tidligere med skaut rundt hodet, beviser at voksen alder er trendy. Se bare på alle magasincoverne som har vært med voksne modeller.

Hun trekker også frem Black Lives Matter som satte mørke, tidligere såkalte nisjenmodeller, i forsetet.

– Skjønnhet handler mer og mer om riktige holdninger fra sterke personligheter, noe jeg også snakket om i høst på podcasten.

– Avanserte hudpleiebehandlinger kommer det mer og mer av. Tross den naturlige trenden, er Kari Nordmann ivrig på fillers og skin boosters, samtidig som hun ønsker å spise rent i matveien.

Skjønnhetstrender for 2021
Silvany Bricen. Foto: privat

– Hvilke skjønnhetstrender tror du vil forsvinne?

– Trender som er for de aller hippeste har alltid kortest levetid. Som de korte klippene og den oppklipte varianten pixie av hockeysveisen. Og det har vært mye snakk om Diana-sveisen – den tunge luggen er en klassiker frisørene lærte under utdannelsen sin, men jeg har ikke sett noen med den ennå, annet enn på coveret av franske Vogue med Léa Seydoux.

Bricen tror også at vi går bort fra K-beauty, og mer mot enklere vaner med færre trinn.

– Etter året som har vært, har verden fått en reality check, og det jordnære, enkle og budsjettvennlige er i fokus. Alt trenger ikke være så billig, men få gode produkter som virker, uansett prisklasse.

Selv skal hun fokusere mer på beautyfood og jakten på de beste kremene som gir alt.

– For min del så er det å biohacke min egen helse. Begrepet er egentlig ikke nytt, men kanskje ukjent for mange. Det handler om å gjøre små endringer i diett, og livsstil som bidrar til å forbedre egen helse.

– Jeg tror jo denne tendensen med full transparency på skjønnhetsmerker, at de må være ærlige med hva de bruker i produktene sine og produksjonsmetoder, er noe som vil fortsette hos forbruker på et personlig plan.

Les også: Frisørenes beste tips: Slik tar du vare på håret hjemme

Siste saker

Mest lest nå
Les mer