Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Dette blir vårens største herretrender

Ekspertenes spådom for hvordan gutta skal kle seg denne våren.

Vi er langt på vei inn i mars og våren er her for fullt. Sola skinner og solbrillene er plukket frem, mens balaklavaen og skinnhanskene pakkes ned.

Man kan nå gå til jobb uten å se ut som en nedsnødd snømann, og det blir lettere å kle på seg når man skal ut døra. Du kan faktisk endelig finne frem den vårjakka du har drømt om å bruke.

Men etter en tid med vintermørke kan det skorte litt på kreativiteten. Og hva er det egentlig som gjelder på herremotefronten denne sesongen? Hva bør man som mann ikle seg om om vil se ut som om man følger med litt?

Look no further. Vi har tatt en prat med tre motepersonligheter om hva som blir sesongens størst herretrender – og hva de selv tenker å ha på seg.

Først ut er Anwar Bougroug.

Han er grunnlegger av og kreativ leder for det skandinavisk-marrokanske merket Bougroug. I 2020 havnet han imponerende nok på Forbes liste som en av de under 30 med mest innflytelse i Afrika.

– De største herretrendene denne våren tror jeg blir masse farger, print, oversized nederdel versus stram overdel og lange bukser. Generelt et litt mer personlig uttrykk, forteller Bougroug til Melk & Honning.

Han føler at man etter pandemien vil ta det til et nytt nivået.

– Vi har hatt på oss joggebukser alt for lenge og vi vil gjøre opp for den tapte tiden. Spesielt nå som så mange merker lager mer inkluderende og kjønnsløse silhuetter. Da kan liksom alle gå i alt og det blir jo alltid sykt mye fetere looks om man handler overalt. 

Les også
Balenciaga slipper eksklusivt interiør til jul

Bougroug sier at han håper gutta tar en titt på damekolleksjonene i år «for det er sykt mye fint der også».

Når det gjelder dagens trender elsker Bougroug dekadansen man ser. Masse print, silkesjal, store solbriller, glitter, perler, krystaller og paljetter.

– Alt som er ekstra og på grensen til provoserende.

– Jeg liker å se at det ser ut som at folk kler seg til fest når de egentlig bare skal en tur innom kontoret eller går tur med hunden.

En annen trend han liker er at vesker er blitt en greie igjen.

– Det har vært så sykt mye fine hånd- og skuldervesker for menn på catwalken i det siste.

Er det en trend han derimot håper takker for seg i år, er det skinny jeans.

– Spesielt de som er i så tynne stoffer at man kan se kneskålen og sånt. Og generelt bare hele konformist-trenden der vi alle skal se helt like ut. Sykt kjedelig, legger han til. 

Kjetil-André Ward er neste ekspert ut. Han er stylist og influencer, og stor på både Instagram og TikTok.

– Jeg tror nok de største herretrendene fremover blir jordfarger, gjerne blandet med lyse pastellfarger, sier Ward til Melk.

Ifølge han vil strikkevest, cardigans og dressbukser bli nøkkelplagg for veldig mange.

– Og så må vi ikke glemme Varsity-jakkene vi ble så forelska i i fjor. De dukker opp hos så mange merker nå at jeg tror vi kommer til å surfe på den trenden enda litt til.

Les også: Vintagebutikk i Oslo lanserer varsity-jakker

Les også
19 SPM: Lisa Alexandra

– Alle som kjenner meg eller som har fulgt med meg en stund vet hvor glad jeg er i dressbukser. Jeg elsker jo at vi har gått tilbake til den litt mer «dapper» mannen.

Det er noe veldig 50-talls over hvordan mange kler seg nå, og det elsker han. Alt fra en «clean» look med en nøytral dressbukse, piqueskjorte og loafers, til jeans og skinnjakke med et par hvite sneakers.  

Når det gjelder trender han håper vi er ferdig med nevner Ward «ut på tur-outfiten» aka Gorpcore.

– Jeg har sett sjukt mange kule Arcteryx-antrekk, men det er en trend jeg gikk veldig fort lei av. Tekniske sneakers er jo veldig på vei opp nå så den dør nok ikke helt, men litt mer falmet enn nå hadde ikke gjort noe, legger han til.

Ward synes forøvrig at Samsøe Samsøe, Cos, Martin Asbjørn og Arket er de mest aktuelle for menn akkurat denne sesongen.

Sist ut er Ylber Mehmeti. Han er en av grunnleggerne og driverne bak det populære merket Nicki Studios.

Mehmeti sympatiserer med de som føler trendene endrer seg i et rasende tempo.

– Vi vet at den vanlige gutten i gata akkurat har begynt å handle inn til våren. For mange kan det da være overveldende at trender skifter og utvikler seg raskt. Det kan kjennes som at når du først har funnet ut hva du skal ha på deg, gjør alle allerede noe annet.

Les også
19 SPM jule-edition: Ida Broen

Hvis han skal nevne noen konkrete trender, vil han trekke frem silkeskjorten som trenden har håper tar av.

– Wide-leg pants tror jeg også fortsatt vil være vanskelig å slå, legger han til.

Selv tror han at han vil gå i alt fra statement-strikk til loafers, og kanskje til og med vårdresser.

– Jeg har så mange «forskjellige» stiler. Tenker mer at jeg kler meg for enhver anledning, forteller Mehmeti til Melk.

Merker vi kommer til å se mye av i vår tror han er Prada, Casablanca, Issey Miyake og Demna for Balenciaga. Selv om det er mange merker der ute som gjør det bra og som han kunne gått nærmere inn på – så er dette de på toppen av lista til Mehmeti.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer