Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Pia Nordskaug og Celine Aagaard bak det norske motemerket Envelope1976
Pia Nordskaug og Celine Aaagaard står bak motemerket Envelope1976. Foto: Tomas Ekstrøm/Monocle

Det norske motemerket om suksessen: – Vi var litt sånn: Jøss, hvordan har folk oppdaget oss?

På plass under moteuka i Paris for fjerde sesong på rad.

Regner høljer ned når Melk & Honning besøker Envelope1976 i showrommet deres i Paris under moteuka. Fra en liten, klassisk fransk balkong kan man skue Eiffeltårnet.

Det norske motemerket ble lansert sommeren 2018 av den norske motepersonligheten Celine Aagaard og Pia Nordskaug i eco.logic. Dette er fjerde sesongen de to er på plass under moteuka i den franske hovedstaden.

Celine Aagaard: – Bærekraft ligger til grunn

– Vi fikk forespørsel allerede da vi lanserte merket om vi skulle vise i Paris. Vi tok en prat oss i mellom og fant ut at det ville være naturlig, forteller Celine Aagaard til Melk & Honning.

– Planen var jo egentlig å lansere i hjemmemarkedet, kanskje i Skandinavia, i tre, fire, fem sesonger først. Både for å bli kjent med vår egen produksjon, og for å bli trygge på oss selv. Men så var vi så heldige å bli kontaktet av fantastiske forhandlere der ute, og da kunne vi jo ikke la vær, supplerer Pia.

Hun mener Paris er et viktig sted å være fordi både skandinaviske og internasjonale innkjøpere, presse og influencere alltid tar turen til den franske moteuka.

Denne gangen ble et knippe skandinaviske merker samlet under eventet Meet the Nordics. Det har flere ganger tidligere blitt arrangert i København som en del av den danske moteuka. Her kommer skandinaviske merker sammen for å vise seg frem og for å fremme bærekraft i diskusjonforum. Blant deltakerne var Ganni, Filippa K – og Envelope1976.

– Det er veldig viktig for oss å ta del i eventer der det er snakk om bærekraft. Vi har ikke kastet oss på en trend bare fordi det er fint å skulle ha mer naturlig materialer, rene silhuetter og en minimalistisk stil, sier Celine.

– Bærekraft ligger jo til grunn for hele merket.

Bilder: Ignat Wiig

Hos verdens største luksusnettbutikk

I fjor ble det norske motemerket kjøpt inn av Net-a-Porter.

– Vi var så spente da vi lanserte der, for vi er jo fremdeles veldig små. Vi var litt sånn: Jøss, hvordan har folk oppdaget oss? Det er jo klart at det å få være på en plattform som Net-a-Porter, som virkelig når ut til et stort marked, har vært ekstremt nervepirrende og spennende, forteller Pia.

– Men vi må jo si at det har gått veldig bra. Den ene kjolen og et av skinnskjørtene ble solgt ut på under 24 timer. Så so far, so good. Nå har vi levert nok en sesong der, og responsen har vært fantastisk. Det er en fin måte å få kontakt med andre markeder der man ikke er tilstede eller har showrom på.

I januar slapp de sin første samarbeidskolleksjon med luksusnettbutikken.

– Det føles kanskje paradoksalt at vi sitter her og sier at man trenger færre plagg, men vi er utrolig opptatt av at man skal bygge en garderobe kun med det man faktisk har behov for. Derfor laget vi en kapselkolleksjon for Net-a-Porter med ti plagg som vil vare lenge, og som man kan bruke på mange forskjellige måter, sier Celine.

– Det at de som har så stor påvirkningskraft har valgt å starte Net Sustain, for å fremme og løfte frem bærekraft og måter å shoppe på, er veldig spennende. Og vi merker at de som tar kontakt med oss nå har fått med oss at vi er der.

Bilder: Ignat Wiig

Paris-tips

Celine Aagaard, som i fjor ble kåret til en av Norges mektigste av Melk & Honning, forteller at eventuelle nye samarbeid eller kunder må passe overens med deres egen visjon for merket.

– Vi har ikke invitert masse folk hit eller higet eller nye kunder. Vi har fått henvendelser, og dersom det har føltes riktig har vi bedt de om å komme og møte oss her i Paris. Da tar vi en prat og vurderer om vi er riktig match. Man må jo ha litt samme tanker og visjoner. For eksempel ønsker vi å være i butikker som ikke har ting på salg hele tiden.

Hva er deres aller beste Paris-tips?

– Jo, det må jo være vintage-butikken Nice Piece Vintage i Marais, sier Pia. Han som driver den er så ålreit, har veldig god smak og kuraterer butikken på en utrolig fin måte.

– Da vi møtte ham sist, tipset han oss om å spise på Cafe Creme, som ligger her i Marais. Vi sjekket det ut, og det er ekstremt god mat og hyggelig vibe der! Vi er ikke de som går på de hippe fashion-stedene. Vi liker bedre hyggelige, joviale steder der de er på fornavn med gjestene, legger Celine til.

– Men om man vil ha et litt mer fasjonabelt og lyxigt sted, kan man dra på Perucche og spise cevice. Det er også veldig bra.

Les også: Norsk klesmerke åpner vintage-avdeling og fabrikk sentralt i Oslo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer